Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Rörlig ränta

Rörlig ränta - När man t ex tar ett bolån har man val vilken typ av ränta som man vill ha. Alternativen är fast ränta och rörlig ränta.

Med rörlig ränta menas en ränta som hela tiden kommer att ändra sig efter hur ränteläget ser ut på marknaden. Räntan kan gå upp om marknadsräntan går upp men den kan även gå ner eller ligga kvar på samma nivå. Detta gör att du inte vet i förväg hur mycket du kommer att få betala i ränta. Det du kan göra är att försöka spå framtiden genom att titta på prognoser för t ex reporäntan och andra faktorer.

Rörlig ränta är egentligen inte helt rörlig utan bunden på tre månader i taget. Den kan även kallas för tremånadersränta eller liknande, men eftersom denna bindningstid räknas som väldigt kort så kallas den för rörlig ränta trots allt.

Sen ska det sägas att rörlig ränta oftast har visat sig vara billigast rent historiskt. Ett stort skäl till detta är att fast / bunden ränta i de flesta fall är lite högre än den rörliga räntan eftersom banken måste säkra upp vad de tror kommer hända i framtiden för en ränta som binds på t ex tre eller fem år. Man kan se den fasta räntan lite som en försäkring mot höjda räntekostnader och man får betala lite extra för tryggheten att veta exakt hur mycket man ska betala varje månad.

Vill du ha mer info kan du läsa mer om rörlig ränta. Ett annat tips är att du besöker vår sida där vi jämfört fast och rörlig ränta.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.