Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Rak amortering

Rak amortering - Ett lån ska betalas tillbaka och det finns lite olika sätt att betala tillbaka lån. Rak amortering är ett av dessa. När du har ett lån betalar du vanligtvis varje månad en summa till långivaren bestående av amortering och ränta på den återstående skulden.

När du har ett lån med rak amortering så betalar du varje månad in exakt samma summa som återbetalning av själva skulden (amorteringen). Eftersom räntekostnaden blir lägre för varje avbetalning du gör på skulden (den totala skulden minskar) så får du också betala in lite mindre varje månad tills skulden är löst.

Läs mer om rak amortering.

Den andra variant som finns kallas för annuitet, vilket innebär att man istället får en exakt total kostnad varje månad med både ränta och amortering inräknat. Detta för att det ska bli lite mer överskådligt och man ska veta exakt vad som ska betalas varje månad. I detta fall blir amorteringen lite större varje månad medan räntedelen blir lite mindre, för att kompensera.

Läs mer om annuitet.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst