Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Privatlån

Privatlån - Detta är kanske den vanligaste typen av lån, tillsammans med bolån. Ett privatlån är ett helt vanligt lån utan säkerhet, vilket innebär att du kan låna pengarna utan att ha något speicellt du ska köpa eller använda dem till. Du behöver inte ha något som säkerhet för lånet så som vid ett bolån där bostaden är säkerhet. 

Det finns ett antal andra ord för privatlån som t ex banklån och blancolån. Många typer av lån är privatlån även om man gett dem andra namn också. Detta gäller t ex för SMSlån, som också är privatlån i grunden då de inte har någon säkerhet osv. Dock brukar man säga att riktiga privatlån nu för tiden är sådana som har en löptid på minst ett år.

Du kan vanligtvis låna mellan cirka 10 000 och 350 000 kr mellan 1 - 15 år när du tar ett privatlån. I vissa fall kan du hitta långivare som erbjuder lite lägre belopp eller högre belopp, upp till runt 500 000 kr. Det är dock mer ovanligt.

Du kan läsa mer om privatlån på vår mer utförliga sida om det. Läs mer om privatlån här.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst