Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Vad är ett mobillån?

Detta är en fråga som det faktiskt egentligen är mycket enkelt att svara på. Ett mobillån är ett lån som man tar enbart med hjälp av sin mobiltelefon. Dessa lån brukar också ofta kallas för SMSlån och det är samma sak.

Hur mycket går det att låna?

För den som vill låna pengar med hjälp av mobiltelefonen så är det ett mikrolån som är alternativet. Mikrolånen som från början sträckte sig upp till några tusen har numera blivit lite större. Detta innebär att det går att låna från 500 kr upp till cirka 10 000 kr genom mikrolån. Sedan kan det finnas några långivare som erbjuder ännu större lån med detta är inte speciellt vanligt. Det har på senare år blivit klart vanligare att långivarna erbjuder sina kunder att låna större belopp, detta är troligen en utveckling som kommer att fortsätta.

Villkor för mobillån

Om man först tittar på villkoren som gäller själva lånet så är dessa samma som för alla andra mikrolån. Detta innebär en kort återbetalningstid. Vanligast är 30 dagar men beroende på storlek på lån och vad långivarna erbjuder går det att få återbetalningstider på upp till 90 dagar. Det ska också sägas att det ibland går att låna pengarna under ännu längre tid men då är det snarare frågan om ett kort privatlån. För detta får man betala från några hundra kronor upp till cirka tusen kronor. Hur mycket det kostar handlar ju självklart väldigt mycket om hos vem lånet tas och hur mycket pengar som lånas. Det skiljer mycket i kostnad mellan de billigaste och dyraste långivarna så det är viktigt att välja rätt.

Kraven som långivarna ställer brukar vara ganska enkla. De flesta kräver att det inte finns några aktiva betalningsanmärkningar. Det ska sedan finnas en inkomst varje månad som gör att de känner sig säkra på att få tillbaka de utlånade pengarna, dock är inkomstkravet ofta inte speciellt högt. Låntagaren måste vara medborgare i Sverige och även vara bosatt och folkbokförd här. Åldersgränsen varierar lite mellan 18 - 20 år som minimum.

Jämför innan du lånar

Tittar du lite på de olika långivarna kommer du snabbt att märka som vi tidigare skrev att priserna varierar ganska kraftigt för mikrolån. Lite längre ner på denna sida kan du t ex hitta en lista på långivare som erbjuder dessa lån. Som du då märker är det ganska många låneinstitut. Eftersom priserna skiljer mellan dem bör du därför jämföra dessa innan ett beslut fattas. Tipset är då att du besöker vår jämförelsedel av sajten där vi har jämfört alla långivarna lite grundligare.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning