Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Mikrolån avdragsgillt

När mikrolånen kom ut på marknaden så sa sig företagen knappt ta ut någon ränta utan det mesta var så kallad avgift för att få låna pengarna. Detta var något som inte gillades av myndigheterna och det kom påpekande om regel som sa att alla extrapengar en långivare skulle ta ut måste vara i form av ränta. Detta är något som gäller för alla andra lån också så det är inget speciellt för just mikrolån, bara att det var här som långivarna inte riktigt agerade enligt denna princip. Vad detta ledde fram till vara att många låneinstitut kom på att det faktiskt inte behöver vara negativt för dem.

Det är nämligen så bra att av den summa som tas ut i ränta går det att dra av 30 % i deklarationen. För ett lån med en ränta på 300 kr innebär det alltså att 90 kronor av den kostnaden inte behöver betalas till slut. Summan ska betalas först men pengarna får man sedan tillbaka när det är dags att deklarera.

Här på sajten har vi generellt inte dragit av denna summa när vi gör våra jämförelser då det faktiskt bara är pengar som återbetalas i efterhand. Har man inte tillräckligt med pengar vid tillfället när återbetalningen ska ske spelar det ingen roll att man senare kommer att få tillbaka denna summa.

Samtidigt är det självklart bra och trevligt att veta att lånet inte kommer att bli så dyrt som man först kanske trodde. Tänk bara på att avdraget enbart gäller för räntekostnaden. Ansökningsavgift, aviavgift osv är inte avdragsgillt. Läs därför noga vad just den långivaren som du tänkt låna från säger om hur mycket ränta som tas ut.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning