Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Mikrolån 5000

Av de "klassiska" mikrolån så är det mikrolånet på 5 000 kr som brukar vara det största som erbjuds. Vissa långivare kan numera erbjuda sina kunder att låna upp till 10 000 kr men detta är fortfarande inte jättevanligt även om antalet som gör det hela tiden ökar. Dock kan det finnas en del långivare som erbjuder vanliga privatlån på 5 000 kr. Här ska vi titta på fördelar och nackdelar om man jämför privatlån och mikrolån på 5 000 kr och så ska vi titta på villkor som gäller för mikrolån av denna storlek.

Villkor för mikrolån på 5 000 kr

Vi ska här ta upp de två viktigaste villkoren för dig att hålla reda på. Dessa är ju självklart vad det kostar och när du ska betala tillbaka ditt lån till det låneinstitutet som du lånat pengarna utav. Har du full koll på dessa kommer det aldrig att uppstå några problem. Sen är det uppenbart att du ska läsa igen de andra villkoren som finns för ett lån men dessa är de två viktigaste.

Hur långt är ett mikrolån på 500 kr?

Fortfarande är det vanligast är att du bara lånar pengarna i 30 dagar. Alltså ett väldigt kort lån som kräver att du planerar din ekonomi på ett sådant vis att du månaden som kommer har tillgång de 5 000 kr plus räntekostnaderna. Utöver denna korta löptid finns det lite andra alternativ och de vanligaste är då 60 eller 90 dagar. Lånet ska då amorteras på två eller tre tillfällen vilket gör att månadskostnaden går ner men istället kommer den totala räntekostnaden att gå upp vilket ju gör lånet dyrare i sin helhet.

Vad är priset för ett mikrolån på 5 000 kr?

Priset för ett vanligt mikrolån (30 dagar) brukar ligga någonstans runt 700 kr. Alltså är det inte ett billigt lån för dig att ta något som gör att det noga bör övervägas innan en ansökan skickas in. Väljer du istället att låna under de längre perioderna får du lägga till ytterligare 300 - 600 kronor.

Fördelar och nackdelar med privatlån och mikrolån

Börjar man att titta på privatlånet så har det en fördel i att du kan låna 5 000 kr under betydligt längre tid än vad du kan göra om det är ett mikrolån som du skaffar. Detta för ju med sig att du inte behöver ha pengar lika snabbt för att betala tillbaka lånet utan du kan låna pengarna på över 1 år om du så vill.

Fördelen med ett mikrolån är att det ofta blir billigare än ett vanligt privatlån för samma summa. Månadskostnaden blir ju mycket högre men det sammanlagda priset blir lägre. Det kommer ju att kosta dig cirka 700 kr att ta ett mikrolån men det kostar cirka 1000 kr att ta ett privatlån i ett år. Nu förutsätter vi att du väljer att låna pengarna under den korta löptiden.

Den stora skillnaden är att du kommer att få göra en återbetalning på 5 700 kr på mikrolånet efter 30 dagar medan du för privatlån betalar ungefär 500 kr i månaden i ett år. Vill du ha ett längre privatlån kan du lägga till ungefär 500 kr i kostnad totalt. Det som sjunker är istället månadskostnaden som t ex ligger på ungefär 250 för ett privatlån på 2 år. Alltså en avvägning som måste göras.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning