Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Mikrolån 18 år

Är man 18 år och vill ta ett mikrolån är det alltid inte det enklaste då det faktiskt är så att ganska många låneinstitut har regler som säger att man måste vara ännu äldre än så för att få söka ett mikrolån.

Detta kan ju tyckas vara lite konstigt med tanke på att 18-åringar ofta kan söka mycket större lån utan problem då de är myndiga. Anledningen till dessa regler är troligen att mikrolån har fått ett rykte om sig att vara ett stort problem för yngre människor. Detta är ju något som både stämmer och inte stämmer. Visst finns det många som är 18 år gamla och har tagit mikrolån och fått problem med det. Men det är ändå så att de allra flesta som tar ett lån klarar av det utan problem. Ser man till statistiken är det även betydligt fler som tillhör äldre åldersgrupper som hamnar hos Kronofogden pga denna typ av lån.

Det viktiga är att du som ska söka ett mikrolån och är 18 år gammal ser till att du har en ekonomi som klarar av just detta. Klarar din ekonomiska situation av detta finns det ju absolut ingen anledning varför du inte ska få ta ett mikrolån när personer som bara är ett par år äldre får göra detta utan några problem alls.

Institut som erbjuder mikrolån till 18-åringar

Ett antal tips på låneinstitut som erbjuder mikrolån till 18-åringar kan du hitta lite längre ner på denna sida. Tipset är sen att du kollar på vår jämförelsesida för mikrolån och där ser vilket av dessa institut som är allra billigast när det gäller mikrolån på flera summor än den vi här presenterar. Du hittar där självklart även åldersinformation och liknande nyttigt.

Ytterligare villkor

De låneinstituten som erbjuder mikrolån till de som är 18 år har inte några villkor i övrigt som direkt skiljer sig från de andra låneinstituten. Detta innebär att lånet bara sträcker sig i 30 dagar vanligen (finns numera långivare där det går att låna under en längre period) och att du måste vara folkbokförd i landet. Reglerna för betalningsanmärkningar är olika där vissa godkänner det och andra tvärt säger nej.

Sen måste du som söker ett lån som alltid klara av en kreditprövning som långivaren utför när du skickar in en ansökan. Detta kräver normalt en inkomst men denna behöver ofta inte vara speciellt hög. Klarar du detta så kan du få ett mikrolån när du är 18 år.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning