Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Ansökningskod

Vid ansökan om ett mikrolån är det lite olika vad som gäller när det handlar om ansökningskod. Vissa låneinstitut använder sig av sådana medan andra inte bryr sig alls om det. En utveckling som man har kunnat se de senaste åren är att fler och fler långivare går ifrån det här med ansökningskod. För några år sedan var det vanligare att de använda kod än inte men numera är det tvärtom.

Kostar pengar

Att skaffa den ansökningskoden som ibland krävs kostar pengar. Priset ligger normalt mellan 20 - 50 kr. Denna kostnad läggs sen normalt till på din mobilräkning. Kostnaden dras även direkt när du beställer en ansökningskod vilket för med sig att det inte spelar någon roll om du sedan ansöker om ett lån eller ej. Pengarna dras även om du ansöker om ett lån med hjälp av ansökningskoden som du sedan blir nekad.

Detta gör att det är väldigt viktigt att man inte skaffar några ansökningkoder om man inte har tänkt att låna pengar eller inte är säker på ifall en ansökan kommer att godkännas. En ansökningskod som inte används är ungefär lika nyttig som att direkt kasta pengar i sjön. Det är bara låneinstituten som tjänar pengar.

Dyrare med ansökningskod?

Nu har vi bara tagit upp de sämre aspekterna med de låneinstituten som använder sig av ansökningskod. Men det är inte så att det måste vara något negativt med en ansökningskod som kostar pengar. Det finns nämligen inget som säger att det är sammanlagt dyrare att ta ett sådant lån.

Sammantaget blir det så att ifall du är säker på att godkännas för ett lån behöver du bara kolla vilket lån som sammanlagt kostar mest när du ska bestämma dig. Är det istället fallet att du inte riktigt vet om din ansökan kommer att gå igenom eller ej bör du verkligen överväga vilket som kommer att bli billigast.

I de jämförelser som vi har här på sajten har vi alltid räknat med en eventuell ansökningskod i priset. Det är bara ifall du har flera olika sätt att ansöka om ett lån där en ansökningskod används och ett sätt som innebär att en inte används som vi inte har räknat med det i priset. Vi räknar nämligen alltid med lägsta möjliga pris.

Något du ska se upp med lite när du besöker långivarnas egna hemsidor är om de har räknat in kostnaden för ansökningskod i deras totalpris eller ej. Då summan inte är direkt kopplad till själva lånet utan bara ansökningsprocessen finns det långivare som väljer att dölja denna kostnad i sina prislistor. Använder de sig av en ansökningskod bör du kolla upp ifall den är medräknad eller ej då detta ju klart kan påverka vilka som är billigast.

Hur skaffar man en ansökningskod?

Att få en ansökningskod är väldigt enkelt. Det krävs egentligen bara att du skickar in ett SMS till låneinstituten som då kommer att svara genom att skicka koden till dig. Exakt vad som ska skrivas i SMSet du skickar in till låneinstituten är lite olika och den informationen finns alltid enkelt på respektive banks hemsida.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning