Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Lösa lån

Att lösa lån fungerar lite olika för olika typer av lån. Här ska vi därför försöka att förklara av som gäller om du vill lösa ett lån i förtid. Detta är information som du bör kolla upp innan ett lån tas för det kan ju absolut påverka dina val.

Lite snabbt kan man säga att det är de mindre lånen som oftast är dyrast när det gäller ränta och liknande och därför är det mest intressanta att lösa tidigare. De är passande nog även smidiga att betala av innan löptiden gått ut.

Lösa ett mikrolån

De flesta mikrolånen sträcker sig bara under 30 dagar vilket medför att det egentligen inte ger något direkt att lösa dem tidigare då du ändå inte direkt kommer att spara in någon ränta på detta vis. Det ska dock sägas att det ju också finns långivare som erbjuder mikrolån som sträcker sig längre tid och det trevliga är att du alltid kan lösa dessa lån när du vill utan några extra kostnader. Det är även om lånet löper på flera månader som du börjar att spara pengar på att betala tillbaka pengarna i förtid.

Lösa ett privatlån

Privatlån sträcker sig normalt mellan 10 000 - 350 000 kr och dessa är även smidiga lån att lösa när du vill. Det tillkommer inga dyra extra kostnader om du löser lånet i förtid. Det räcker helt enkelt med att ta kontakt med långivare och bestämma med dem hur man ska lösa lånet. Betalar du tillbaka hela lånet är allt löst men det finns inget som säger att alla pengar måste återbetalas utan du kan göra en delbetalning om du vill. Något som kommer att påverka räntekostnaderna varje månad.

Lösa ett bolån

Det är just när det kommer till bolån som det kan vara lite knepigt att lösa dem i förtid. Här kommer nämligen typen av bolån att spela stor roll. Har du ett bolån med rörlig ränta kan du alltid lösa lånet när som helst utan extra kostnad. 

Har du bundit upp ditt bolån kommer du tyvärr normalt att få betala något som heter ränteskillnadsersättning om du vill lösa lånet i förtid. Att du får betala detta är pga att långivaren själv har lånat in den summa pengar som du lånat av dem. Dessa pengar har de lånat in på en bestämd tid till en fast räntekostnad. Detta gör att ifall du betalar tillbaka lånet tidigare skulle långivaren fortfarande få betala för ditt lån. Därför får du betala in denna summa som en avgift om du vill lösa det bundna bolånet.

På samma sätt som för privatlån kan du betala tillbaka bara en del av lånet om du vill. Något som kommer att dra ner på dina räntekostnader varje månad.

Lösa billån eller andra lån med säkerhet

Andra typer av lån med säkerhet som t ex billån ska det inte heller vara några problem att betala tillbaka i förtid utan extra kostnader. Så länge som ränta inte är bunden brukar det inte vara något alls som hindrar att du löser lånet tidigare.

 

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst