Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Lösa dyra lån

Väldigt många som ekonomiska problem har det pga lån som kostar mycket pengar varje månad. Räntorna skiljer nämligen väldigt mycket för olika lån. T ex kan ett hyfsat billigt privatlån ha en ränta runt 5 %. Detta är väldigt stor skillnad mot de dyrare lånen som ofta har en ränta som är fyra eller fler gånger högre.

För att belysa det med lite matematik kan man enkelt säga att lån på 100 000 kr med 5 % ränta kommer att kosta 5 000 kr per år i ränta. Har lånet istället en ränta på 20 % kommer kostnaden att bli 20 000 kr. Detta är en skillnad på 15 000 kr per år vilket blir 1 250 kr varje månad extra. Som du märker är detta är kännbar summa att betala extra varje månad och i detta exempel har vi heller inte räknat med någon jättehög ränta, det finns många lån som kan vara ännu dyrare. Och det är just av denna anledning som det är en bra idé att lösa dyra lån.

Exempel på dyra lån

Det finns faktiskt många dyra lån som är intressanta att få lösta. Börjar man med de allra dyraste lånen så är det mikrolån men eftersom de är så korta kommer du ju troligen att betala av hela lånet direkt med alla kostnader och liknande. Detta gör att det inte ger något att lösa dem tidigare även om de är dyra. Har du dock tagit ett mikrolån med en längre löptid än en månad är det värt att betala tillbaka det i förtid.

Lån som du istället ska inrikta sig på är små privatlån som ofta ligger någonstans mellan 10 000 - 25 000 kr. Dessa är ofta klart mycket dyrare än de större privatlånen. Ytterligare en sak du kan sikta in dig på är varor som du köpt på avbetalning. Att detta är lån är ofta något man inte tänker på men faktum att det är just vad de är och de har ofta en ränta som ligger i nivå med de mindre privatlånen.

Hur löser man de dyra lånen då?

Det positiva är att dyra lån ofta är privatlån vilket medför att de alltid går att lösa direkt utan några extra kostnader. Därför handlar det till stora delar för dig om att helt enkelt hitta en annan långivare som kan erbjuda dig bättre villkor.

Har du bara en ekonomi som är under kontroll ska det inte alls vara några problem att hitta en långivare som vill låna ut pengar till dig. Det du då helt enkelt behöver göra för att lösa dina dyra lån är att hitta den långivare som du tycker passar bäst och hos dem ansöka om ett lån som kan användas för att betala tillbaka de andra dyrare lånen. Många långivare har t o m egna ansökningar för pengar som är tänkta att lånas till just detta. De brukar även hjälpa till med att betala tillbaka de andra lånen.

Har du en sämre ekonomisk situation (t ex betalningsanmärkningar) ska det ändå inte vara omöjligt att lösa dina dyra lån. Många långivare gör nämligen reklam för att du hos dem just kan lösa dina dyra lån även om du har sämre ekonomi. Chanserna minskar självklart ifall ekonomin inte är bra med möjligheten finns iaf.

 

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst