Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Säkerhet betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning riskerar att sätta stopp för många olika typer av köp som man vill utföra under de tre åren anmärkningen är aktiv. Det kan t ex vara problem att hyra en lägenhet, skaffa ett telefonabonnemang m.m.

Ett annat stort område där betalningsanmärkningarna ofta kommer in i bilden och ställer till stora problem är vid ansökningar om lån. De stora bankerna har exempelvis rutiner som oftast innebär att personer med betalningsanmärkningar blir automatiskt nekade när de söker ett lån. Som tur var finns det ändå möjligheter för dig som har någon anmärkning och vill låna pengar då det finns långivare som har valt att inte automatiskt neka sådana ansökningar.

Långivarna som eventuellt godkänner ansökningar från personer med anmärkningar gör detta då de använder sig av en annan typ av kreditprövning. De sätter nämligen ett betyg på hela ekonomin totalt. Betalningsanmärkningar kommer där att påverka negativt men om det finns stabil inkomst eller andra positiva saker kan detta mycket väl uppväga minuset från anmärkningen. Det finns alltså inte någon garanti att dessa går med på att låna ut pengar men det finns iaf en fullt realistisk möjlighet förutsatt att ekonomin i övrigt är god.

Större chans att få ett lån med säkerhet

Ska du sen söka ett lån där du erbjuder något i säkerhet till låneinstitutet ökar dina chanser markant att få ett lån trots din betalningsanmärkning. Lån som har säkerhet är t ex billån och bostadslån.

Att det är troligare att du får låna per om det finns en säkerhet inblandad har att göra med att långivaren kan känna sig tryggare när de lånar ut pengarna. Skulle du inte fullfölja dina återbetalningar som du ska kan långivaren kräva in säkerheten som betalning för lånet, summan av detta är att risken totalt blir mycket lägre för en långivare att låna ut till personer som har betalningsanmärkningar om det finns en säkerhet för lånet. Vilken ränta du får betala kan dock påverkas negativt av anmärkningar eftersom det fortfarande är en ökad risk för dem att låna ut.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig hitta lån med betalningsanmärkning

Här kan du snabbt och enkelt jämföra lån som du kan ta trots betalningsanmärkning. Långivarna här tillåter en eller flera aktiva anmärkningar, men du måste givetvis ha godkänd ekonomi i övrigt. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på olika saker, samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.