Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Låna med säkerhet

Att låna med säkerhet innebär att man lånar pengar mot någonting av värde som man äger eller är på väg att köpa. Det är långivaren som har säkerheten så att säga, vilket innebär att det är du som tillhandahåller säkerheten (panten) och långivaren lånar ut pengar med vetskapen om att de kan få tillbaka pengarna genom att ta säkerheten istället ifall du inte kan betala. När du ska låna med säkerhet finns det ett antal olika saker du kan använda som säkerhet t ex ett hus eller annan bostad, en bil, båt eller MC eller möjligen någonting annat så länge som det har ett relativt stort och bestämt värde.

En av de största fördelarna med att låna med säkerhet är att räntan är förhållandevis låg. Exakt hur låg ränta man får beror på vad man har för säkerhet men ifall du t ex ska låna till någonting av stort värde som ett hus så har du riktigt bra ränta. Att du får så bra ränta när du lånar med säkerhet beror helt enkelt på att banken eller långivaren känner en viss trygghet i att veta att det skulle vara relativt enkelt att få tillbaka de pengar som lånats ut ifall någonting oväntat händer och du inte kan betala tillbaka lånet som du ska.

Bolån / Bostadslån

När du äger en bostad eller är på väg att köpa en kan du ta ett bolån med bostaden som säkerhet. Bolån (som även kallas bostadslån eller villalån etc) är den bästa typen av lån med säkerhet då det ofta är en ganska säker satsning för långivaren och räntan blir då låg. Det är väldigt svårt att hitta ett lån med bättre ränta än ett bolån. Du kan inte låna på hela värdet av ditt hus, normalt får du låna på upp till ca 85 % eller liknande. Detta kallas bottenlånet och resten av lånet är topplån, vilket är lite dyrare. Här under artikeln har vi listat de stora långivarna i landet som sysslar med bolån och du kan där hitta deras listräntor.
Läs mer om bolån och allt vad detta innebär här.

Billån (även båtlån och MC lån)

Ett billån är i princip samma sak som ett bolån fast här är istället din bil, eller den bil som du är på väg att köpa, din säkerhet. Hur hög din ränta blir varierar men den är normalt relativt låg. När du lånar till bil kan du ofta belåna ca 80 % av bilens värde. Att du inte kan låna på mer än så beror på att bilen ofta minskar i värde väldigt snabbt och för att långivaren ska vara säker på att kunna få ut sina pengar kan du endast låna på delar av det totala värdet. Det fungerar ungefär likadant för andra typer av fordon.
Läs mer om: Billån, Båtlån, MC lån

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

Alltomlån hjälper dig hitta ett låna med säkerhet

Här hittar du banker och långivare som har bolån. Du kan se rörlig ränta (3 månader) och även bunden ränta för 1, 3 och 5 år. Långivarna är sorterade på lägst ränta för 3 år bundet bolån. Vill du ha mer information och fler räntor kan du kolla in vår stora jämförelse av bolån / bostadslån.

Surfar du i mobilen? Vänd skärmen på sidan för att se fler kolumner m. info!
Långivare 3 mån 1 år 3 år 5 år
Svea EkonomiSvea Ekonomi3.95 %---
Hypotektet BolånHypotektet Bolån1.28 %1.35 %1.4 %1.76 %
SBABSBAB1.74 %1.74 %1.89 %2.31 %
Mitt BolånMitt Bolån1.74 %1.74 %1.89 %2.31 %
SwedbankSwedbank2.25 %2.25 %1.95 %2.3 %
SEBSEB2.05 %2.05 %1.95 %2.3 %
HandelsbankenHandelsbanken2.05 %2.05 %1.95 %2.3 %
LänsförsäkringarLänsförsäkringar2.23 %2.19 %1.95 %2.3 %
NordeaNordea1.89 %1.99 %1.99 %2.29 %
SkandiaSkandia2 %2 %2.09 %2.49 %

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.