Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Lån utan säkerhet

Det finns ett antal olika lån som faller under kategorin lån utan säkerhet. Här kan du läsa både vilka typer av lån som det finns och vad det egentligen innebär att ta ett lån utan säkerhet. Förhoppningsvis kan denna info hjälpa dig att få bättre koll på området så om du vill låna pengar eller bara är intresserad.

Vad är ett lån utan säkerhet

Vissa lån som man tar hos en bank är sådana där man erbjuder långivaren något i säkerhet (pant) för lånet. T ex brukar ett bolån ha det nyköpta huset som säkerhet. Detta innebär att ifall du inte skulle klara av att betala återbetalningarna på lånet har långivaren rätt att kräva in huset som betalning för lånet. Huset kommer helt sonika då att säljas och de pengarna som kommer in användas för att betala tillbaka på lånet.

Ett lån utan säkerhet har alltså inget liknande som banken kan kräva in som betalning för lånet ifall du skulle få problem att betala. Innebörden av detta är att långivaren anser att det är en större risk att erbjuda lån utan säkerhet då det inte är lika säkert att de kommer att få tillbaka sina utlånade pengar. Summan av detta är att du som låntagare får betala en högre ränta på ett lån utan säkerhet då detta gör att banken känner sig tryggare med investeringen.

Nu låter det ju ganska hemskt att ta ett lån utan säkerhet när man lyssnar på orden. Så är dock inte fallet utan det är egentligen en helt vanlig form av lån som du kan ansöka om. Lån utan säkerhet är väldigt vanligt.

En fördel med just denna typ av lån är att du som lånar kan använda pengarna till vad som helst. Du är inte låst att använda dem till en bostad t ex som gäller för ett nytt bolån. Vill du använda pengarna till en semester är detta okej, vill du betala tillbaka andra skulder fungerar det också bra osv.

Vilka typer av lån utan säkerhet finns det

Som med alla lån finns det flera olika varianter av lån utan säkerhet som man kan ansöka om. Vi ska försöka ta upp två vanliga exempel på denna typ av lån för att visa på lite hur mycket man kan låna och hur vanligt det är.

Privatlån / Blancolån

Det är väldigt vanligt när man tänker på ordet lån att man tänker på ett vanligt privatlån eller blancolån som det också kallas för. Detta är den mest klassiska typ av lån som existerar. Ett privatlån är helt enkelt ett vanligt banklån som du kan ta hos vilken större bank som helst. Du kan här låna mellan cirka 10 000 kr och upp till 300 000 kr med en löptid på 1 till 12 år ungefär. Ett vanligt banklån har väldigt många tagit någon gång och det är så att det är ett lån utan säkerhet.

Mikrolån

Mikrolånen som har blivit väldigt populära på senare år är också lån utan säkerhet. Här kan du enkelt låna mellan cirka 1 000 kr och upp till 10 000 kr eller ännu lite mer i undantagsfall under 30 - 90 dagar. När det gäller löptid så finns det en del långivare som erbjuder ännu lite längre löptid men då är det frågan var man drar gränsen mellan mikrolån och privatlån då det ofta bara handlar om större mikrolån där denna längre löptid finns som möjlighet. Det finns även många utlånare som erbjuder dig att ta den typen av lån utan säkerhet.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst