Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Lån hos pantbank

Ett alternativ för dig som behöver få in pengar lite snabbt är att gå till en pantbank. Den stora fördelen med att låna hos en pantbank är att det är frågan om ett säkert lån.

För det första måste du ha något av värde som du kan erbjuda pantbanken som säkerhet. Denna pryl som kan vara allt från smycken, en tavla eller något annat med värde kommer att vara säkerheten för lånet. Det som gör det riskfritt att låna från en pantbank är att ifall du inte löser ut föremålet kommer pantbanken att ta detta föremål som betalning för lånet. Visst är det kanske inte det bästa ur ett ekonomiskt perspektiv men det är iaf helt riskfritt.

Ett vanligt lån hos en pantbank brukar sträcka sig över fyra månader. Detta innebär att du som lånar något har denna tid på dig att lösa ut ditt pantade föremål. Löser du ut föremålet inom denna tid får du betala en viss summa som ska ge vinst och täcka kostnaderna för pantbanken. Det går också ofta att förlänga löptiden för en liten avgift.

Löser du inte ut objektet har pantbanken rätt att sälja detta. Skulle panten gå till försäljning på en auktion så ska ett eventuellt överskott gå tillbaka till dig som lånat. Om det blir ett underskott på auktionen är du som låntagare inte på något vis betalningsskyldig för detta.

Fördelar och nackdelar med pantbankslån

Om man ser till fördelar och nackdelar med lån hos en pantbank så är de stora fördelarna att det är säkert och enkelt att få låna. Säkert blir det som vi har förklarat då det inte finns någon risk att du blir betalningsskyldig för något extra. Du riskerar bara objektet som du lämnat som pant. Smidigt är det att låna då det inte är någon större risk för pantbanken heller då de ju har en säkerhet. Detta gör att i princip vem som helst kan få låna pengar hos en pantbank bara de har något av värde som kan erbjudas som pant. Betalningsanmärkningar är t ex inget hinder.

Nackdelen med ett lån hos en pantbank är att räntan är ganska hög. Den ligger ofta på cirka 3 % i månaden, vilket blir nästan 43 % per år. Vidare måste du även ha något av värde som kan erbjudas som pant för lånet. Det finns även en risk att detta objekt värderas lågt då pantbanken inte vill ta en för stor risk. Går det till auktion finns det sen heller inget som säger att du får ut det riktiga värdet på objektet.

Sammantaget är ett lån hos en pantbank ett intressant alternativ för dig som vill låna en mindre summa pengar. Den allra störa fördelen är ju att det är helt riskfritt något som inte går att säga om t ex mikrolån eller privatlån där du kan råka i ekonomiska trubbel ifall du inte betalar tillbaka. Sen får du överväga kostnaden.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst