Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

MC lån

Ett MC lån är ett lån med säkerhet där du använder din motorcykel som säkerhet för lånet. Innebörden av detta är att långivaren har en säkerhet för sina pengar i din motorcykel. Fördelen med detta är att långivaren kan känna sig lugnare när de lånar ut pengarna och därmed sänka räntan för ditt lån.

Vill du läsa mer om lån med säkerhet och vad det betyder kan du göra det här.

Lite att tänka på när du tar ett MC lån

När du lånar på en motorcykel är det väldigt ovanligt att du får låna hela beloppet med din MC som säkerhet. Vanligtvis får du låna upp till 80 % av värdet. Summan som är kvar får du antingen betala kontant eller så får du ta ett lån utan säkerhet för att täcka upp de resterande 20 procenten.

MC som du köper får inte vara för gammal för att du ska få ta ett MC lån på den. Motorcykeln får normalt inte vara äldre än 9 år för att du ska få ta ett MC lån med den som säkerhet.

För att få ta ett MC lån måste motorcykeln du köper vara registrerad i Sverige.

Om du ska ansöka om ett MC lån måste du vara minst 18 år gammal. Ibland krävs det t o m att du är 20 år för att få ta ett MC lån. Villkoren kan variera från bank till bank så om du är ung är det viktigt att du kollar upp detta innan du ansöker om ett MC lån.

Övrigt gäller normala villkor för att du ska få låna som t ex en god ekonomi. Långivaren kommer nämligen att göra en kreditkoll på dig som du måste klara av för att få ta ett MC lån.

Som ett avslutande tips vill vi bara påpeka att det är viktigt att jämföra olika lån. MC-handlarna brukar t ex erbjuda MC lån själva. Dessa lån kan vara lika bra som ett lån från någon fristående bank på Internet t ex. Men det finns inget som säger att det måste vara så utan det kan vara betydligt billigare att ta lånet på något annat ställe. Se därför till att jämföra olika lån innan du bestämmer dig så kan du känna dig trygg i vetskapen att du inte lagt ut pengar i onödan på ditt MC lån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst