Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Lånevillkor - Bil

Här ska vi presentera lite av de villkor som oftast gäller när du ska låna till en bil. Nu är det dock viktigt att komma ihåg att det inte är alla villkor som vi tar upp här och att det även är generella nivåer som vi tar upp. Därför kan det variera vad som gäller från olika långivare. En sak är att notera är att vi här listar villkor för riktiga billån där bilen är säkerhet för lånet. Det finns långivare som erbjuder billån men där det egentligen är en form av privatlån, dessa villkor skiljer sig lite och vi tar inte upp dem här.

Vem får låna – Som för alla lån så finns det lite grundläggande krav som låntagaren måste uppfylla för att få låna. Du måste t ex vara minst 18 år gammal (ibland ännu äldre), normalt vara fri från betalningsanmärkningar. För att klara den sedvanliga kreditprövningen som görs när du ansöker om lånet måste du även ha en årsinkomst som ofta måste ligga över 140 000 kr.

Krav på bilen – Eftersom bilen kommer att stå som säkerhet för lånet kommer banken att ställa lite krav på bilen som du ska köpa. Den får normalt inte vara äldre än 12 år när du har betalat tillbaka hela lånet. Undantag kan finnas men då måste det troligen vara en bil av stort värde (t ex om du skulle köpa en gammal och dyr Ferrari eller liknande). Vidare måste bilen oftast vara helförsäkrad under hela låneperioden. Kreditperioden ligger normalt på max 8 år.

Försäljaren – För att få ta ett billån med fordonet som säkerhet krävs generellt att bilen du köper säljs av en auktoriserad handlare. Vill du köpa en bil privat kan du ofta inte få ett billån utan då är det ett privatlån som normalt gäller för dig. Det ska sägas att det finns några långivare som har dykt upp som erbjuder köp via privatperson. Då ska dock bilen värderas osv av en kunnig person innan det finns möjlighet att lån. Ett annat lånalternativ är om du kan ta ett lån med något annat som säkerhet som ett hus t ex.

Kontantinsats – Ett billån brukar bara max ligga på 80 % av det totala inköpspriset på bilen. Detta gör att du måste fixa fram 20 % av priset i en kontantinsats. Byter du in en bil kan du t ex få fram denna summa eller kanske du redan har den summan kontant. Behöver du istället ett lån för dessa 20 % så är det här också troligen ett privatlån som passar dig bäst.

Lånebelopp - Det lägsta lånebeloppet som du får söka när det kommer till billån ät oftast någonstans på 40 000 – 50 000 kr. Högsta lånebelopp kan utan problem ligga över 700 000 kr, köper du en vanlig bil är det alltså inget problem med maxsumman.

Säkerhet – Det är bilen som du köper som kommer att stå som säkerhet för ditt lån. Detta betyder att ifall du inte klarar av att betala tillbaka lånet till banken så kan de kräva in bilen som betalning för lånet.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

Alltomlån hjälper dig att hitta ett bra billån

Nedan finner du långivare som erbjuder billån. Du kan se ränta så att du kan jämföra och hitta billiga billån, löptid och möjligt lånebelopp. För mer information kan du besöka vår stora jämförelse av billån.

Långivare Ränta Löptid Lånebelopp
SwedbankSwedbank3.49 %2 - 8 år24000 - 280000 kr
NordeaNordea3.75 %1 - 8 år50000 kr -
Freedom FinanceFreedom Finance4.95 - 9.95 %1 - 6 år5000 - 600000 kr
MyMoneyMyMoney4.95 - 8.95 %1 - 6 år1000 - 500000 kr
SantanderSantander10000 %? kr -

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst