Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Husbilslån

Ett husbilslån är i princip som vilket annat lån där man har någon form av säkerhet som helst. Husbilen står som säkerhet för lånet vilket innebär att räntan blir bra mycket längre än för ett lån utan säkerhet.

Vilka villkor gäller för ett husbilslån?

Som med alla lån finns det lite olika villkor som det är viktigt att hålla koll på. Här kan du läsa några av de mer grundläggande och viktigare av dem. Se dock till att du alltid läser igenom alla villkoren som banken har för husbilslånet. Har du gjort det vet du ju exakt vad som händer vid olika situationer.

Hur stor del har säkerhet?

Det går inte att ta ett husbilslån för hela summan där husbilen står som säkerhet. Istället kan du bara låna upp till cirka 80 % av värdet med husbilen som säkerhet. Detta är för att banken ska kunna känna sig trygga i att få tillbaka pengarna om husbilen måste säljas för att täcka lånet.

De resterande 20 % måste du finansiera på något annat vis. Det kan t ex vara genom ett inbyte eller en kontant insats av sparade pengar. Har du inte tillgång till detta kan du även söka ett vanligt privatlån eller likande för att täcka dessa 20 %.

Hur långt kan ett husbilslån vara?

Du har ganska stor frihet att välja hur länge du vill att ditt husbilslån ska vara. Vanligtvis kan själv helt välja längd inom gränserna som banken sätter upp. Denna gräns brukar ligga på ungefär 2 - 15 år. Fördelar finns med både kort och lång återbetalningstid.

Väljer du ett kort husbilslån kommer betalningarna varje månad att vara ganska stora till skillnad från ett långt lån där månadsbetalningarna blir mycket lägre. Sammantaget blir det dock klart billigare med ett kort lån då du inte betalar alls lika mycket i ränta. Så låt din ekonomi avgöra hur länge husbilslånet ska vara.

Auktoriserad handlare

Du bör vara medveten om att bankerna inte gärna lånar ut pengar till dig om du inte handlar av en auktoriserad husbilshandlare. Vill du köpa den privat får du helt enkelt räkna med att inte kunna ta ett lån med din husbil som säkerhet. Du får du istället fundera på andra former av lån som t ex privatlån.

Var hittar man husbilslån?

Det är inte direkt vanligt att bankerna har lån som kallas för exakt husbilslån. Det är väl egentligen bara de största bankerna som alls har lån med detta namn. Dock kan det fortfarande vara så att det finns lån där husbilar och husvagnar ingår bara att de kallar dem för något annat. Så om du inte direkt hittar ordet husbilslån ska du inte misströsta utan det kan fortfarande finnas bara under annat namn. T ex kan det kallas för ett fritidslån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst