Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Billån

När man ska köpa en ny bil är det oftast inte rimligt att ha tillräckliga kontakta tillgångar för att kunna betala den rakt av. I detta fallet kan man välja på att ta ett billån eller att, om man nu har tillgångar, sälja av lite så att man får råd till den nya bilen. Det är dock inte så värst många som har råd att köpa en bil utan att ta ett lån och det är inte heller alltid det mest ekonomiska att göra det även om man skulle kunna.

Detta är självklart beroende av vilken bil du köper. Är det frågan om en helt ny bil för flera hundratusen kronor krävs det mycket sparade pengar. Men om det är en begagnad bil för en billig penning kan ofta ett lån undvikas. Oavsett vad som gäller för dig går det att låna både till en ny eller begagnad bil.

Lite allmänt om billån

Ett billån är vad som kallas för ett lån med säkerhet. Bilen som du ska köpa är säkerheten för lånet och det är den som du lånar mot. Ifall du inte klarar av att betala tillbaka lånet och räntan som planerat så kan det i värsta fall bli så att långivaren tar din bil, säljer den och får tillbaka sina pengar på det här sättet. Det kommer ju självklart inte hända ifall du sköter ditt lån dock.

Tack vare att långivaren har denna extra säkerhet och vet att de kan få sina pengar tillbaka känner de sig trygga och av detta skäl har billån och lån med säkerhet i allmänhet en relativt låg ränta. Förutom bolån så är billån ett av de lån som har allra bäst ränta och det är alltså i slutändan ett ganska billigt lån att ta.

Så här fungerar ett billån

När du ska köpa din nya bil behöver du låna en del pengar för att ha råd att betala bilen. Det går bra att låna med bilen som säkerhet även om du tekniskt sett inte har köpt den ännu. Så länge du ser till att genomföra köpet med pengarna du lånar är det inga problem.

Du kan inte låna hela beloppet när du ska ta ett billån. Du kan ofta bara låna på upp till 80 % av bilens värde. Detta beror helt enkelt på att en bil snabbt minskar i värde och långivaren räknar med att 80 % representerar ett mer säkert värde på en nyinköpt bil. De vet att om du inte kan betala av lånet så kommer de förmodligen att kunna få ut i alla fall dessa 80 % vid en försäljning. Resterande 20 % tvingas du därför att betala med dina egna pengar. Vanligt är att man har en gammal bil som inlösen vilken kan täcka denna summa annars måste man använda sparade pengar eller lånade på annat vis som t ex genom ett privatlån. Generellt är det utan tvekan bäst ifall inga övriga lån behöver skaffas.

Hur hittar man ett bra billån?

Det finns ett antal banker och långivare som erbjuder billån, du kan exempelvis finna flera längre ner på sidan och direkt klicka dig vidare till deras webbsidor där du kan läsa mer. Det går också bra att titta närmare på våra egna jämförelser av billån, där vi har jämfört ränta, avgifter och annan relevant information hos olika långivare så att du enkelt kan se vilka lån som är billigast och mest intressant för dig.

Något som går att säga är att de flesta större långivare har någon form av billån. Även om en del av dem bara kallar sitt lån för billån fast att det egentligen är ett privatlån. Läs därför igenom villkoren ordentligt innan du söker ett lån.

När du ska köpa bil kan det även vara en idé att titta lite närmare på vad bilhandlaren kan erbjuda dig. Ofta kan du betala din nya bil enligt en avbetalningsplan som på många sätt liknar ett lån, förutom att du slipper att först låna pengar. Ibland är dessa avbetalningar dyrare än vanliga lån och de kan ofta ha lite högre ränta, men det är trots detta inte fel att se vilka möjligheter som finns. Det kan tänkas att din bilförsäljare har en förmånlig avbetalningsplan där den totala kostnaden skiljer ganska lite och som i övrigt är smidigare. Vidare finns det även möjlighet att den du köper av har ett samarbete med någon långivare och via dessa kan erbjuda en förmånlig ränta.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

Alltomlån hjälper dig att hitta ett bra billån

Nedan finner du långivare som erbjuder billån. Du kan se ränta så att du kan jämföra och hitta billiga billån, löptid och möjligt lånebelopp. För mer information kan du besöka vår stora jämförelse av billån.

Långivare Ränta Löptid Lånebelopp
SwedbankSwedbank3.49 %2 - 8 år24000 - 280000 kr
NordeaNordea3.75 %1 - 8 år50000 kr -
Freedom FinanceFreedom Finance4.95 - 9.95 %1 - 6 år5000 - 600000 kr
MyMoneyMyMoney4.95 - 8.95 %1 - 6 år1000 - 500000 kr
SantanderSantander10000 %? kr -

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst