Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Låna 6000

Du har troligen hittat in till denna sida om du är intresserad av att låna 6 000 kr. Just att låna denna summa är en ganska ovanligt när det kommer till lån. Detta innebär att det kan bli ganska svårt att få låna exakt den summan. Men det finns faktiskt alternativ och positivt för dig är att alternativen har ökat de senaste åren.

Mikrolån

Smålån kallas vanligtvis för mikrolån (SMSlån) men här ska du veta att dina valmöjligheter är lite begränsade. Det har på senare tid dykt upp några långivare som erbjuder sina kunder att låna upp till 10 000 kr via mikrolån men detta är långt ifrån alla, men antalet utökas hela tiden. Detta gör att du har sämre möjligheter att jämföra priser osv. Det allra vanligaste är annars att långivarna lånar ut upp till cirka 3 000 - 5 000 kr via mikrolån.

Har du hittat en långivare som erbjuder dig att låna denna summa så ska du även ta ett beslut när det gäller löptid. Mindre mikrolån brukar alltid ha en löptid på 30 dagar men när det gäller ett mikrolån som är lite större brukar det att gå o återbetala det på 60 eller 90 dagar också. Fördel med längre löptid är att varje återbetalning inte blir lika stor. Nackdelen är att det totalt blir dyrare.

Privatlån

Nästa steg när det gäller lån är ett klassiskt privatlån men det finns ett problem med den typen av lån också. Det är nämligen vanligt att långivarna har en nedre gräns på 10 000 kr när det gäller privatlån. Det kan dock finnas långivare som är beredda att låna ut en så pass liten summa som 6 000 kr i form av privatlån men då får du räkna med att betala tillbaka pengarna ganska snabbt.

Jämför du med mikrolån är löptiden lång då det minst ligger på ett år. Räntan för ett så här litet privatlån brukar tyvärr den ligga ganska högt. Det är t ex så att de större bankerna inte ens lånar ut en liten summa på detta vis. Egentligen bär det bara mindre och nyare aktörer som sysslar med små privatlån.

Hur ska man då gå tillväga för att låna 6 000 kr?

Först kan du ju fundera på om det är exakt 6 000 kr som du behöver låna. Kanske är det så att det funkar lika bra med ett lån på 5 000 kr (mikrolån) eller kanske ett lån på 10 000 kr (privatlån) passar. För om några av dessa summor passar kommer dina alternativ att öka kraftigt när det gäller att välja långivare.

Det andra alternativet du har är helt enkelt att surfa runt till ett antal olika långivare och där kolla om de erbjuder dig att låna 6 000 kr eller ej. Tipset är då att du kollar med långivarna som erbjuder privatlån och ser om de har någon nedre gräns för lånen.

Tittar du här under artikeln kan du hitta listor på långivare som lånar ut denna summa både i form av mikrolån och privatlån. Förhoppningsvis finner du där någon passande.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning