Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Låna 50000

Detta är en artikel för dig som har intresse av att låna 50 000 kr. Vi ska här ta upp lite enkelt vad som gäller för lån av denna storlek. Vidare kommer du även att kunna hitta länkar som kan vara nyttiga för dig. Längst ner finns det även en enkel jämförelse av räntor från ett antal långivare som lånar ut denna summa.

Låna 50 000 kr = privatlån

Det finns mängder av olika namn på olika typer av lån som t ex mikrolån , bolån och privatlån. Alla har dessa är speciellt inriktade på vissa belopp och har därför olika villkor.

Privatlån som det handlar om ifall du vill låna 50 000 kr är lån som sträcker sig från cirka 10 000 – 350 000 kr. Lånen är utan säkerhet vilket innebär att du inte måste erbjuda långivaren något som de kan kräva tillbaka som betalning ifall du inte betalar tillbaka som det är planerat. Jämför du med bolån t ex så har du där bostaden som en pant för lånet. Att inte klara av att betala tillbaka lånet är klart något som man vill undvika men det är ändå bra att veta hur det ligger till.

Nackdelen blir tyvärr att när du lånar 50 000 kr och det inte finns någon säkerhet så känner långivaren att det är en större risk att låna ut pengarna till dig. Långivarnas sätt att hantera risker är att helt enkelt höja priserna. Detta för med sig att ett privatlån på 50 000 kr kommer att ha en ränta som ligger lite högre än t ex vad ett bolån har. Fördelen med privatlån är att eftersom de inte har någon säkerhet kan pengarna användas till vad som helst. Det långivarna är intresserade av är att du klarar av att betala tillbaka inte vad de används till.

Alternativ för dig som vill låna 50 000 kr

Det är bra att veta att du har ett antal olika alternativ om du vill låna 50 000 kr. T ex är det så att alla större banker erbjuder privatlån av denna storlek. Det finns även ett ganska stort antal mindre låneinstitut som också har sådana lån. Att det finns många alternativ är ju positivt för dig då det ger stora möjligheter till att jämföra priser och andra villkor. Det går att spara mycket pengar på att jämföra räntor. Som en liten hjälpreda kan du använda dig av vår jämförelse här nedan där vi listar räntor och liknande för ett antal olika långivare.

Villkor för lån på 50 000 kr

Det du måste veta innan du söker ett lån är att det för det första kommer att kosta dig ett antal kronor varje månad i bara ränta. Hur mycket pengar detta blir är omöjligt att säga då det dels beror på hur lång tid du lånar och från vilken långivare du lånar.

Lånetiden går nämligen att välja ganska fritt från 1 år och uppåt till kanske max 12 år eller något sådant. Reglerna skiftar här väldigt mellan långivarna. Räntor och andra avgifter är de också varierade.

Lite enkelt kan man iaf säga att om du vill låna 50 000 kr och betala tillbaka det på bara ett år så kommer du att få en hög månadskostnad. Du ska ju t ex amortera en bit över 4 000 kr varje månad vid sidan av räntan. Det positiva med en så pass kort återbetalningstid är dock att den sammanlagda kostnaden blir klart mycket lägre än ett lån som sträcker sig över säg 5 år då du betalar mycket mindre i ränta totalt. Fördelen med en längre återbetalningstid är att det blir en lägre kostnad varje månad då du amorterar lånet under mycket längre tid. Lånar du 50 000 kr i 5 år är det 60 månader vilket betyder en amortering varje månad på cirka 800 kr. Vilket ju är klart mycket mindre än de 4 000 kr som du ska amortera varje månad om du bara har lånet i ett år.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst