Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Låna 5000

Om du vill låna 5 000 kr så har du hittat till rätt artikel. För bara något år sedan var detta den största summan som det gick att låna genom denna typen av lån. Numera finns det långivare som erbjuder mikrolån till och över 10 000 kr. Att det är ett mikrolån som du ansöker om betyder egentligen bara att det just är ett litet lån som du ansöker om. Det ska även sägas att det finns en del långivare som har privatlån av denna storlek.

Har ett mikrolån några villkor du behöver känna till?

Innan du lånar 5 000 kr bör du veta att mikrolån har lite speciella regler som du bör känna till. Det viktigaste för dig att veta är att du förväntas betala tillbaka lånet efter enbart 30 dagar. Detta är iaf den vanligaste återbetalningstiden. Sen är det inte säkert att det är så för alla långivare då vissa har ett val som innebär att du får betala tillbaka lånet efter t ex 60 dagar eller 90 dagar. Om återbetalningen ska ske efter bara 30 dagar gäller det att lösa hela lånet och kostnaderna samtidigt. Har du längre återbetalningstid är det frågan om två eller tre återbetalningar.

Sen ska du även veta vad det kostar att låna denna summa. Du kan räkna med att få betala ungefär 700 kr för att få låna 5 000 kr under 30 dagar. Så fundera på om du tycker att det är värt det eller ej. Väljer du ett längre lång kommer kostnaden också att öka.

Var kan man låna 5 000 kr.

Vill du låna 5 000 kr har du inte jättemånga alternativ att välja mellan då många låneinstitut som har mikrolån bara erbjuder lån upp till 3 000 eller 4 000 kr. Tittar du lite längre ner på denna sida kan du se några exempel på sådana långivare och vilka priser som de tar för ett lån av dem. Där hittar du även en jämförelse mellan olika låneinstitut som erbjuder denna summa i form av privatlån.

Hur går det till att låna 5 000 kr?

Du har egentligen två olika alternativ när du vill låna 5 000 kr. Det första är att ta lånet på nätet och det andra är att ta lånet med hjälp av din mobil (SMSlån). Bägge sätten är väldigt enkla och alla långivare som erbjuder dig att låna har information om exakt hur det går till på sina webbsidor. Det kommer inte att vara något problem alls för dig att ansöka om lånet då det är väldigt enkelt och smidigt vilket sätt du än väljer för att låna.

Ska man förklara snabbt hur en ansökan via webben går till så börjar du med att fylla i en ansökan i det formulär som finns. Här ska fakta som vem du är, din jobbsituation, hur mycket du vill låna, vart pengarna ska sättas in och löptid fyllas i. Det är informationen som skrivs in här som långivaren använder för att ta ett beslut om de ska låna ut eller ej.

Det är även här som det börjar uppstå lite olika varianter om man jämför de som lånar ut pengar. Vissa använder sig fortfarande av en ansökningskod som ska fyllas i vid en ansökan. Om en sådan krävs hittar du det på deras webbsida. Vi har i våra jämförelser räknat med pris för denna.

Sen kan det även variera lite hur långivarna går till väga efter att en ansökan kommit in. En del ringer t ex upp nya kunder och kollar med dem. Andra bara betalar ut pengarna direkt om kreditprövningen klaras av. Har du tur kommer pengarna in på kontot riktigt snabbt, annars tar det regel längst till dagen efter innan de finns tillgängliga förutsatt att ansökan sker under en vardag.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning