Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Låna 40000

Vill man låna 40 000 kr är det en bra idé att ha lite koll på de grundläggande villkoren och liknande som gäller. I denna artikel ska vi gå igenom lite av dessa fakta som du har nytta av att veta. Förhoppningsvis hjälper texten här dig att fatta det bästa beslutet du kan göra.

Låna 40 000 kr - Ett privatlån

Det allra vanligaste sättet att låna 40 000 kr är att göra det genom ett så kallat privatlån. Ett privatlån är ett helt vanligt lån som du kan söka hos alla större banker och även ett antal mindre låneinstitut.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet vilket innebär att du inte erbjuder långivaren något som står som säkerhet för lånet. Säkerhet är något som långivaren kan kräva som betalning ifall låntagaren inte klarar av sina återbetalningar som planerat.

Nu är detta självklart något som man vill undvika men det är viktigt att veta att det är så det ligger till iaf. Eftersom det inte finns någon säkerhet för lånet blir risken för långivaren större när de lånar ut pengarna. Därför blir räntan högre än för ett lån som har säkerhet som t ex bolån. Fördelen för dig är att pengarna kan användas till vad som helst. 

Vad krävs för att få låna 40 000 kr ?

För att få låna krävs det vanligtvis att personen som söker lånet har en inkomst som gör att återbetalningarna klaras av utan några problem. För ett lån i 40 000 kr klassen måste den ansökande ha cirka 120 000 kr i inkomst per år, vilket blir 10 000 kr per månad..

Vidare krävs det att den som ansöker är minst 18 år gammal. Som med inkomstkravet är detta också ett krav som kan variera lite då det finns vissa institut kräver att låntagaren är t ex 20 år gammal. Det vanligaste är dock att man kan låna ifall man är 18 år gammal. Oftast är det de mindre låneinstituten som har regler som säger att låntagarna måste vara äldre, de stora bankerna brukar inte kräva någon högre ålder.

Har man betalningsanmärkningar kan det vara svårt att få låna pengar då många låneinstitut säger nej automatiskt när det kommer in en ansökan från en person som har betalningsanmärkningar. Dock är det inte helt hopplöst då det finns ett antal långivare som använder sig av en annan kreditupplysningsteknik som tar hänsyn till hela ekonomin. Detta är något som kan betyda att en person med bra ekonomi ändå kan få låna trots betalningsanmärkningar.

Var kan man låna 40 000 kr?

Trevligt för dig som ska söka ett lån på 40 000 kr så finns det ett antal olika långivare som kan tänka sig att låna ut just 40 000 kr. Ett antal av dem kan du hitta lite längre ner på denna sida där vi även jämför räntorna som de har. Ett tips är att du besöker våra sidor där vi jämför räntor och annat för privatlånen från dessa olika låneinstitut. Jämförelserna på de sidorna innehåller mer fakta är vad vi har i listan här nedan.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst