Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Låna 300000

Är du intresserad av att låna 300 000 kr är det viktigt att ha kunskaper om vilka typer av lån som du kan söka och hur det fungerar. Eftersom det handlar om mycket pengar kommer skillnader i ränta och annat att göra att totalkostnaden blir betydligt högre om du inte skaffar det bästa lånet för dig. Därför har vi här lite allmänna tips och länkar som kan hjälpa dig om du vill låna.

Låna 300 000 med ett privatlån

De allra flesta personerna som lånar 300 000 kr gör det genom ett vanligt klassiskt privatlån. Privatlån är helt enkelt ett vanlig blancolån som du kan söka hos nästan vilken större långivare som helst. Privatlån är även ett lån utan säkerhet. Detta betyder att du inte behöver ha någon tillgång som säkerhet / pant för lånet, denna säkerhet kan banken annars kräva in som betalning för lånet om återbetalningarna inte sköts. Eftersom ett privatlån inte har någon säkerhet blir risken lite större för långivaren vilket medför att räntan kommer att bli lite högre på ett privatlån än vad den är för t ex ett bolån. Fördelen är att pengarna kan användas till vad som helst då långivarna inte ställer några sådana krav.

Jämför olika privatlån

Är du sugen på att låna 300 000 kr och tänker använda dig av ett privatlån är det första du bör göra att jämföra de olika låneinstituten för att se vilken som har bäst villkor. Det är nämligen för det första så att inte alla låneinstitut som har privatlån lånar ut 300 000 kr utan de kan ha maxsummor som ligger lägre än.

De villkoren som inte har med kostnad att göra är oftast ganska lika för de olika lånen. Detta gör att det viktigaste för dig att kolla är vilka avgifter och räntor som de olika bankerna har. När du jämför kostnaderna är det ett bra tips att du kollar vad den effektiv räntan blir. Den effektiva räntan är nämligen en ränta som man räknar ut genom att ta hänsyn till alla avgifter och räntor och sedan presentera det som en årsränta. Den långivare som har lägst effektiv ränta kommer därför att bli billigast att låna hos.

På denna sajt har vi jämfört priserna för privatlån hos ett antal låneinstitut något som förhoppningsvis kan hjälpa dig i din jakt på ditt lån på 300 000 kr. Besök vår jämförelse av privatlån. Du kan även hitta en snabb jämförelse under denna artikel.

Låna med säkerhet

Det kan finnas ytterligare ett alternativ för dig som vill låna 300 000 kr. Det är om du har något som du kan erbjuda som säkerhet för lånet som t ex en bil, lägenhet eller hus. Har du något som långivaren godtar som säkerhet är det bra då räntan brukar vara lägre på lån som har säkerhet.

Det kan både vara så att du använder något du redan äger eller något som du tänker köpa som säkerhet för ditt lån på 300 000 kr. Vanligast för nya lån är billån eller andra fordonslån och är det ett sådant du är ute efter tipsar vi om att läsa vår artikel om billån.

När det gäller något som du redan äger är det oftast en bostad som man syftar på. Om du inte har belånat din bostad upp till 85 % så kan det finnas en möjlighet att ta ut ett större lån. Kan du göra detta är det med stor sannolikhet det billigaste sättet att låna denna summa på. Dock är det ganska få som har denna möjlighet då det ju krävs en bostad och att denna inte ska vara fullt belånad.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst