Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Låna 200000

Har du tänkt dig att låna 200 000 kr är det ju viktigt att få till ett så pass bra lån som bara möjligt då det handlar om ganska mycket pengar totalt. Ett lån t ex med lite högre ränta kommer att föra med sig betydligt större kostnader totalt. Jämföra man ett lån med 5 % ränta och ett med 8 % ränta blir ränteskillnaden ungefär 17 000 kr (280 kr per månad) på fem år ifall det är ett annuitetslån. För att hjälpa dig hittar du därför här lite allmänna tips, information och även bra länkar som kan hjälpa dig om du vill låna.

Låna 200 000 kr med ett privatlån

Det allra vanligaste alternativet för dig som vill låna denna summa är ett klassiskt privatlån. Privatlån kallas också ofta för blancolån och är helt enkelt att banklån som inte har någon säkerhet. Innebörden av att det inte är någon säkerhet är att du inte behöver ha någon tillgång som t ex en bostad eller bil som står som säkerhet för lånet. Följden av detta blir att ett privatlån har en ränta som ligger lite högre än vad ett lån med säkerhet har. Det positiva är att du kan använda de lånade pengarna till vad som helst. Det långivaren bryr sig om är att du har en ekonomi som klarar av att återbetala lånet inte vad du ska göra med pengarna. Därför kan du t ex renovera ett kök, betala av dyra smålån eller något annat med pengarna.

Undersök privatlånen

Det första du ska göra om du är sugen på att låna 200 000 kr är att jämföra de olika bankerna och långivarna för att se vilka det är som erbjuder privatlån av denna storlek. Det är nämligen så att vissa låneinstitut har maxsummor på sina lån som ligger lägre. Det ska dock inte vara något problem med detta hos de stora bankerna alla lånar ut denna summa och ännu mer.

När du har tagit reda på vilka som du kan låna hos är det dags att kolla på kostnad och andra villkor. Villkoren brukar vara ganska liknande för de olika låneinstituten så detta ska inte innebära något större hinder. Det är därmed dags att koncentrera sig på kostnaderna som kommer med ett privatlån. Det är dels räntor och eventuella avgifter. Det allra bästa sättet för dig att jämföra priserna hos de olika långivarna är att kolla vad den effektiv räntan ligger på. I effektiv ränta ingår alla kostnader och räntor utslaget på en årsränta. Detta gör det till ett väldigt bra instrument för att se vilket lån som är billigast.

Du kan t ex besöka vår sida där vi jämför privatlån för att få dig en liten uppfattning om vad de olika långivarna ligger när det gäller effektiv ränta. Dock ska du veta att vi där bara kan presentera de spann som långivarna erbjuder när det gäller ränta. Räntorna sätts sedan individuellt beroende på just dina förutsättningar. Generellt kan du dock räkna med att räntan som du kommer att bli erbjuden ligger i nedre delen av spannet. Detta då de högsta räntorna normalt gäller för de minsta privatlånen.

Låna 200 000 kr med säkerhet

Vill du låna 200 000 kr för att köpa något stort som t ex en bil, mc, lägenhet eller något annat så kan du skaffa ett lån med säkerhet. Det kommer då att vara det du köper som står som säkerhet för lånet. Detta innebär att du kan få sälja det som du använt som säkerhet om du inte skulle klara av betalningarna. Fördelen med ett lån med säkerhet är att du får ett billigare lån då det är mindre risk för banken att låna ut om det finns någon säkerhet. Nackdelen är att pengarna ska användas till något speciellt.

Ytterligare ett sätt att låna med säkerhet är att belåna något som du redan äger. T ex kan du belåna ditt hus om det finns utrymme för det och på detta viset få fram pengarna till något helt annat. Kanske behöver du låna 200 000 kr för att fixa något i hemmet och då kan detta vara ett bra alternativ.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst