Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Låna 150000

Vill du låna 150 000 kr har du hittat till rätt artikel på denna sajt då du här hittar information och länkar som kan hjälpa dig med just detta. En snabb jämförelse av räntor från olika långivare som lånar ut denna summa kan du hitta under artikeln.

Privatlån

När du lånar 150 000 kr är det normalt ett privatlån som gäller, andra alternativ kan vara t ex ett billån eller dylikt. Om du är ute efter att låna till t ex en bil är tipset att du läser var vi skriver om just denna typ av lån i vår artikel om billån.

Tittar man då på vad det innebär att ta ett privatlån upptäcker man ganska snabbt att detta är ett lån som inte har något så kallad säkerhet.  Du kan läsa mer om vad det för med sig genom att följa föregående länk till sidan om privatlån. Men lite kort kan man säga att du inte erbjuder långivaren något som de kan kräva in som betalning om du inte klarar av dina åtaganden. T ex är ett hus säkerhet vid huslån. Att lånet inte har någon säkerhet för tyvärr med sig att räntan blir lite högre än vad den är för lån med säkerhet. Det blir på detta vis då det är större osäkerhet för banken att låna ut pengar genom privatlån och större osäkerhet i bankens ögon blir samma sak som högre pris för låntagarna. Fördelen är att du kan använda pengarna till vad som helst då de ju inte ska stå som pant för något.

Privatlån sträcker sig oftast mellan 20 000 – 350 000 kronor vilket medför att ett lån på 150 000 kr ligger mitt i detta spannet. Löptiden ligger den på 1 till cirka 13 år lite beroende på vad långivaren har för några egna regler.

Var kan man låna 150 000 kr?

Det positiva för dig är att i princip alla större banker erbjuder denna summa i lån om du bara klarar deras kreditkrav. Vidare finns det ett flertal långivare som inte tillhör de gamla klassiska bankerna som även erbjuder dig att låna 150 000 kr.

Kraven de ställer varierar en del från långivare till långivare. Men allmänt kan det sägas att du måste ha en inkomst varje månad och att ekonomin i övrigt är under kontroll. Denna inkomst ska som allra minst ligga på 10 000 kr per månad. Saker som negativt kan påverka ditt kreditbetyg är exempelvis många andra lån eller betalningsanmärkningar.

Tror du att du klarar dessa krav och fortfarande är intresserad av att låna 150 000 kr kan du titta lite längre ner på sidan då vi där har listat ett antal ställen du kan låna pengar på. Ett ytterligare tips är att besöka vår sida där vi jämför räntorna som långivarna har för denna typ av lån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst