Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Låna 10000

De lånesiffrorna som du tidigare har kunnat läsa om här på sidan har handlat om lite mindre summor. Nu när vi har kommit upp i lån på 10 000 kr har vi även börjat närma oss tröskeln mellan mikrolån och de klassiska privatlånen. Här ska vi därför titta på bägge alternativen. Om du snabbt vill få en uppfattning om kostnaderna kan du titta längst ner på sidan då vi här jämför kostnaderna både för mikrolån och privatlån.

Mikrolån - Stort men möjligt

När den första versionen av denna artikel skrevs 2009 så fanns det inga långivare som erbjöd sina kunder mikrolån på 10 000 kr. Högsta summa då låg på runt 5 000 kr och det var ganska få som erbjöd det.

Men då denna låneform har utvecklats har det även dykt upp långivare där det går att ta ett mikrolån som är så pass stort. Den stora skillnaden jämfört med privatlån är löptiden. Här talar vi inte längre om år utan det är istället frågan om månader. Vanligast på stora mikrolån är en löptid på 60 eller 90 dagar. Detta innebär två eller tre återbetalningstillfällen. Räkna därför med att kunna amortera 3 333 kr eller 5 000 kr per månad, till detta kommer sedan räntekostnaden. Vilken är ganska hög på stora mikrolån.

Låna 10 000 kr - Privatlån

När man vill låna 10 000 kr så är ett privatlån kanske det bästa alternativet. Privatlån eller blancolån som de också kallas för är helt enkelt det ordet som beskriver lån som normalt ligger mellan 10 000 - 350 000 kr. Ett privatlån är även ett lån som är utan säkerhet.

Vill du läsa mer om lån utan säkerhet och vad det innebär kan du göra det här.

Väldigt kort innebär säkerhet att långivaren inte kan ta tillbaka något som betalning om du inte klarar av återbetalningarna på lånet. Vid ett bolån är t ex bostaden säkerhet. Detta innebär att det blir en större risk för banken och därmed får du ofta betala mer i ränta.

När det gäller löptid på ett lån av detta slag kan du räkna med minst ett år men även att det finns goda möjligheter att återbetala pengarna på upp till fem år. Reglerna är lite olika bland långivarna.

Var kan man låna 10 000 kr?

Att låna 10 000 kr är väldigt enkelt då det finns många långivare som erbjuder lån i denna storleksklass. Flera av de vanliga bankerna kan t ex hjälpa dig med att låna 10 000 kr, några har dock en lägsta lånegräns på 20 000 kr. Det är ju alltid trevligt när man har många olika valmöjligheter och det ska har du verkligen när du vill låna denna summa.

Alla långivare har även bra hemsidor där du enkelt och snabbt kan ansöka om ditt lån. Detta är enligt oss det sätt som innebär att du kommer att få pengarna så snabbt och smidigt som möjligt.

En stor fördel med detta är att du har stora möjligheter att jämföra ett antal olika långivare för att på detta viset hitta så bra villkor som möjligt för ditt önskade lån. För du ska ha det klart för dig att det finns mycket pengar att spara på att leta upp de bästa villkoren. Det som gör det lite svårare är dock att priserna hos de olika bankerna hela tiden ändras så en bank som var billigast för ett tag sedan absolut inte måste vara det igen.

T ex kan du längst ner på denna sida hitta en jämförelse mellan olika långivare. Du hittar där både långivare som lånar ut i form av mikrolån och privatlån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst