Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Medlåntagare

Medlåntagare - Att ha en medlåntagare / medsökande betyder att du får någon annan att ansöka om lån tillsammans med dig och att ni är två personer som delar ansvaret för att lånet betalas tillbaka. Detta är något som kan passa om man har betalningsanmärkningar eller en svagare ekonomi men ändå vill låna pengar. Kan man hitta en villig medlåntagare ökar chanserna kraftigt att man får låna pengar.

Det kan även vara passande om man t ex ska köpa något som är lite dyrare och inte har en ekonomi som klarar av det på egen hand. Om man är två på lånet så räknas bådas inkomster och ekonomiska styrka in och då kan man låna klart högre summor och klara högre utgifter.

Det viktiga är dock att komma ihåg att man som medlåntagare är återbetalningsskyldig för lånet lika mycket som huvudlåntagaren. Skulle därför den ena av låntagarna hamna i ekonomiskt trubbel och därmed inte klarar av att betala tillbaka, kommer den andra i princip få hela ansvaret för att betala tillbaka. 

Bli därför inte medlåntagare om det inte känns helt rätt. Vanligast är att medlåntagare är familjemedlemmar eller väldigt nära vänner som litar på varandra och varandras ekonomiska styrka. Ett tips är att inte ställa upp utan att ha kollat upp hur den andres ekonomi ser ut.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst