Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånelöfte

Lånelöfte - Vid ett bostadsköp är det bra att ha ett lånelöfte. Detta är nämligen ett löfte  / bevis, som man ansöker om inför ett bostadsköp, från ett låneinstitut att de är beredda att låna ut pengar till dig (och hur mycket etc) ifall du ska köpa bostad. 

Lånelöftet får du genom att skicka in en ansökan ungefär som när du ska låna, med skillnaden att banken istället bara lovar dig att du kan få låna som mest X kronor till en viss ränta. Ett lånelöfte är vanligen giltigt i ett visst antal dagar, t ex 60-90 dagar. Om din ekonomi förändras mycket efter det att du har fått ditt löfte så kan det sluta gälla, så tänk på detta.

Lånelöftet är bra för att man kan få reda på vad man har för gräns när man ska köpa nytt boende. Det är en stark rekommendation att skaffa detta innan man börjar leta seriöst och gå på visningar, då det sedan kan gå snabbt till budgivning och affär och då är det väldigt bra att ha detta redo.

Lånelöfte kan du få hos alla banker som sysslar med denna typ av lån och det kostar inget alls. Du kan skaffa lånelöfte hos mer än en bank om du vill för att jämföra och se vad du kan låna. Det är inget krav att du lånar bara för att du har ett lånelöfte. Det är bara en offert som är giltig en tid, som du kan välja att köra på eller ej.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst