Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Låneinstitut

Låneinstitut - För att ett företag ska räknas som ett låneinstitut krävs det att Finansinspektionen (FI) har godkänt att bolaget ska ha rätt att bevilja kredit. Eftersom kredit är samma sak som lån betyder det att FI har godkänt att ett låneinstitut lånar ut pengar.

De största låneinstituten i landet är de stora bankerna som både erbjuder inlåning och utlåning. Men utöver detta finns det ett antal andra låneinstitut som bara ägnar sig åt att låna ut pengar. Detta kan t ex vara låneinstitut som är inriktade på bolån eller SMSlån.

Om man inte har både inlåning och utlåning osv så kan man inte kalla sig för bank utan får nöja sig med att vara en långivare eller låneinstitut / kreditinstitut. Egentligen behöver det inte vara sämre för att det inte är en bank, det finns bara lite färre tjänster att tillgå. Ska du låna så är det ju bara viktigt att det finns ett bra lån med låg ränta och det är inte alltid bankerna är bäst på detta.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst