Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Jämför Banklån
Jämför Billån
Jämför Bolån
Jämför Privatlån / Blancolån
Jämför Kontokredit / Onlinekredit
Jämför SMSlån / Mikrolån
Jämför låneförmedlare
Jämför lån med betalningsanmärkning
Jämför snabblån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Jämför lån med betalningsanmärkning

Ibland kan ekonomin strula till sig så att man får en betalningsanmärkning. Man kan få en sådan för en skuld på bara 100 kronor och även om man betalar efter det finns den kvar i hela tre år. Det kan göra att man ibland inte kan få ett lån. Men många långivare godkänner betalningsanmärkningar. Här har vi samlat lån med betalningsanmärkning så att du kan hitta de långivare där du har chansen att låna även om du normalt har svårt att få ett lån pga en anmärkning.

Snabblån samt vissa dyrare privatlån klassas som högkostnadskrediter. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkning


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

Lån med betalningsanmärkning

Även om det är klart svårare att bli godkänd för ett privatlån trots betalningsanmärkningar så finns det alternativ. Vissa långivare kan godkänna betalningsanmärkningar. Ofta har de krav, t ex att man endast får låna upp till ett lite lägre belopp, att man inte har aktivt skuldsaldo hos Kronofogden eller att man ansöker tillsammans med en medsökande. Ovan går vi igenom långivare som godkänner betalningsanmärkningar på någon nivå eller som godkänner ansökningar tillsammans med medsökande.

När det gäller SMSlån och snabblån kan det också vara svårt att hitta långivare som godkänner betalningsanmärkningar men det finns en del som gör det. Dessa väger hela din ekonomi när de tar sitt beslut och en betalningsanmärkning är bara ett minus bland många olika faktorer. Viktigt är t ex inkomst.

Bli godkänd att låna trots betalningsanmärkning

Bara för att en långivare kan tänkas låna ut till någon som har aktiva betalningsanmärkningar så betyder inte det per automatik att man blir godkänd hos dem. Det gäller fortfarande att man klarar av den totala kreditgranskningen och att det finns fler plus än minus i ekonomin. Här är vad som gäller för att bli godkänd när man har en betalningsanmärkning.

  • De som godkänner betalningsanmärkningar kollar på hela din ekonomi, inte bara anmärkningarna. Därför måste du ha en bra ekonomi i sin helhet. Alla bra saker, så som fast anställning, väger upp och alla dåliga saker så som betalningsanmärkningar och andra skulder väger ner. Se till att du har fler bra saker än dåliga saker, så blir det enklare att bli godkänd.
  • Ibland har långivaren regler som säger att man inte får ha haft en betalningsanmärkning de senaste sex månaderna eller liknande. En betalningsanmärkning finns kvar i hela tre år, så dessa regler är mycket snällare.
  • Ofta kan långivare godkänna betalningsanmärkningar men säga att man inte får ha något skuldsaldo hos Kronofogden för att få låna. Se därför till att du har betalat eventuella skulder hos Kronofogden innan du ansöker om ett lån.
  • En medsökande med god ekonomi kan hjälpa när man har betalningsanmärkningar. Då ansvarar de också för lånet till fullo, vilket gör det mycket enklare att bli godkänd. Den som är medsökande behöver också klara en kreditprövning och ska då gärna inte ha några betalningsanmärkningar själv.

Fakta om betalningsanmärkningar

En betalningsanmärkning uppstår när en skuld inte betalas. Den uppstår dock inte direkt utan det finns en process. Vanligen lämnas en obetald räkning vidare till inkasso och om den då inte heller betalas går ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten. De kollar upp att en skuld verkligen finns och om det är på det viset så fastställer de skulden. Först då blir det en riktig skuld.

Det är dock inte Kronofogden som har hand om betalningsanmärkningar utan det är kreditupplysningsföretag. De kollar i Kronofogdens publika register och hämtar information kontinerligt om skulder. När de ser att du har en skuld som har blivit fastställd så lägger de in en betalningsanmärkning i sitt system. Banker och andra företag vänder sig till dessa kreditupplysningsföretag för att kolla upp folks kreditvärdighet och en av parametrarna de då får är just betalningsanmärkningar.

  • En betalningsanmärkning uppstår för en skuld som är så liten som 100 kr
  • En betalningsanmärkning finns kvara i registret i hela 3 år efter att den har förts in, även om skulden betalats (5 år gäller för juridiska personer / företag)
  • Betalningsanmärkningar gör det svårt att få lån, skaffa hyresrätt, abonnemang av olika slag osv
  • Om du skulle få en ytterligare betalningsanmärkning medan du redan har en så förnyas tiden så att den finns kvar i tre år
  • Många långivare nekar direkt dig med betalningsanmärkning, men vissa kan godkänna dig om din ekonomi i övrigt är stark
  • De som t ex lånar ut till folk med anmärkningar brukar ha lite högre ränta, som kompensation för den förhöjda risken

Hur fixa blancolån med betalningsanmärkning

Privatlån eller blancolån är normalt sett klart svårare att få när man har betalningsanmärkningar då många långivare helt enkelt nekar dig att låna om du har en enda anmärkning. Det är ett direkt nej med andra ord. Det kan dock finnas några få långivare som erbjuder lån trots detta, men man får räkna med en lite högre ränta.

Ett sätt att möjligen komma runt problemet är att ha en medsökande. Detta är en person som ansöker om lån tillsammans med dig och som också är betalningsansvarig för lånet. Om du av något skäl inte betalar så kan medsökande bli betalningsskyldig istället. Det brukar gå enklare att få ett lån om man har en medsökande då det är två personers ekonomi och inkomster som hjälps åt att hantera ett lån. Om den andre personen inte har några betalningsamärkningar och en solid ekonomi så kan detta göra att du kan få ett lån även om du råkar ha anmärkningar. På detta vis kan en medsökande göra stor skillnad.

En medsökande kan inte bara eventuellt klara betalningsanmärkningar. Den kan även t ex ge dig möjlighet att få en längre ränta på ditt lån eller att låna ett högre belopp än du annars hade blivit godkänd för. Skälet till att det spelar så stor roll är just att den medsökande också blir fullt ansvarig för lånet och att banken kan ta pengarna helt från den personen om du får problem att betala ditt lån. Den som funderar på att vara medsökande ska därför vara säker på att den andres ekonomi klarar lånet.

Hur fixa mobillån med betalningsanmärkning

Ett mobillån eller SMSlån är egentligen ett privatlån då ett sådant huvudsakligen handlar om att man kan låna utan någon säkerhet. Det är bara ett väldigt litet privatlån med kortare löptid. Ofta gäller ungefär samma regler för mobillån när det gäller betalningsanmärkningar - att man blir nekad att låna. Dock är det inte alltid så, och en del långivare tillåter dem.

Eftersom lånen är mindre riskerar inte långivaren lika mycket om personen som lånar inte kan betala. Så de är inte riktigt lika rädda för att låna ut till folk som eventuellt har sämre ekonomi och svårt att få lån. Du kan med andra ord hitta fler SMSlån och mobillån som tillåter betalningsanmärkningar än för vanliga stora privatlån. Risken finns dock att dessa lån kan vara aningen dyrare av just detta skäl.

Långivare som erbjuder mobillån och SMSlån trots betalningsanmärkning finns i jämförelselistan ovan, där du t ex kan se lägst avgift för ett lån och lite annat bra.

Bolån med betalningsanmärkning

Då bolån är ett lån med säkerhet, där bostaden du äger eller är på väg att köpa blir säkerhet för lånebeloppet, så är risken mindre här. Detta då långivaren helt enkelt kan ta din bostad för att betala av skulden om du själv inte sköter betalningarna. Av samma skäl är betalningsanmärkningar inte riktigt lika viktiga. Det viktigaste är att du har säkerheten och att du har inkomster som gör att du kan betala de månatliga kostnaderna med ränta och amortering.

Ett bolån kan man därför många gånger få trots betalningsanmärkningar, men det kan finnas begränsingar, t ex att du bara får låna ett mindre belopp eller att ränta blir högre. Räntan brukar normalt påverkas av hur god ekonomi du har. Det är dock inte helt säkert att du kan låna med anmärkningar med tanke på att dessa alltid väger ner kreditbetyget.

Det finns även vissa långivare som fokuserar lite extra på sådana personer som vanligen har svårt att få lån. Där kan det vara lite extra enkelt att bli godkänd t ex om du har oregelbundna inkomster, ifall du inte har fast anställning, om du kommit från ett annat land nyligen osv. Också om du har betalningsanmärkningar. Även här kan räntan bli lite högre som kompensation för den ökade risken.

Om ni är flera som söker om bolån tillsammans kan det också göra stor skillnad. Med en medsökande kan ni slå ihop era ekonomier för att dubbla styrkan och då kunna låna högre belopp och kanske få bättre ränta. Om en av er har betalningsanmärkning kan det kanske gå bra att låna ändå om din ekonomi och medsökandes ekonomi i övrigt är bra.


Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.