Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Jämför Banklån
Jämför Billån
Jämför Bolån
Jämför Privatlån / Blancolån
Jämför Kontokredit / Onlinekredit
Jämför SMSlån / Mikrolån
Jämför låneförmedlare
Jämför lån med betalningsanmärkning
Jämför snabblån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Jämför Kontokredit / Onlinekredit

Med en kontokredit eller onlinekredit kan du ta ut pengar ungefär som om du har ett kreditkort. Du har en kredit om är bestämd i förväg och kan ta ut pengar inom den, när du behöver dem. Vi har en jämförelse med många olika kontokrediter, från många olika långivare. Du kan jämföra räntor och avgifter samt regler för uttag och annat för att hitta bästa och billigaste kontokrediten.

Kontokredit / snabblån är ofta en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Långivare som erbjuder kontokrediter / onlinekrediter


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

Bra att veta om kontokrediter

En kontokredit ger dig lite fler möjligheter att styra över ditt lån. Du kan betala tillbaka lägstabeloppet och dra ut på återbetalningen om du så vill. På ett vis funkar det som ett kreditkort men när du ansöker så betalas pengar ut direkt till dig och du får en återbetalningsplan.

Om du har betalat tillbaka din kredit så kan du nyttja den igen. Du kan låna och betala tillbaka så många gånger du vill och du kan möjligen även öka din kreditgräns inför nästa gång du ska låna.

Räntan är normalt ganska hög på denna typ av lån, så de räknas sällan som ett billigt alternativ. Du kan fundera på om det är värt att låna. Detta lån är likt ett snabblån på de flesta sätt, förutom att det räknas som en kontokredit istället. Räntan blir ofta liknande ett snabblån.

Långivarna kan ta ut olika typer av avgifter som exempelvis uttagsavgift eller aviavgift / administrationsavgift. Samt givetvis ränta per månad för belopp som lånats. När du tittar på en kontokredit, kom ihåg att den låga räntan du ser troligen är månadsränta och inte årsränta, som man är mer van att se för lån.

Kreditkort ett alternativ för snabba pengar vid behov

Ett alternativ till att ta ett litet lån eller en kontokredit kan vara att ha ett kreditkort som du kan använda vid speciella situationer, t ex vid nödsituationer och när det dyker upp en oväntad utgift. Som en typ av buffert. Givetvis är det bäst att spara ihop en buffert så att du har pengar att lösa såna här situationer utan lån eller krediter, men om du nu inte har någon buffert sparad så är ett kreditkort en ganska bra lösning.

Det viktiga med ett kreditkort är att man återbetalar skulden inom ganska kort tid. Vanligtvis har man 30-45 dagar räntefritt på kortet och om man betalar den nästkommande fakturan så får man ha krediten helt utan ränta. Det är en bra deal och då blir det ingen extra kostnad när man tar sitt lån / kredit. Om man dock inte betalar hela skulden vid nästkommande faktura så blir det ränta på lånet, vilken är ganska hög dessutom. Då blir det inte direkt prisvärt.

Ett kreditkort är mycket snabbt och smidigt då man redan har krediten klar i förväg, innan behovet uppstår. Du ansöker om en kredit på t ex 10 000, 20 000 eller 30 000 kr och när du har kortet så är du alltid redo för oväntade utgifter och kan handla på kredit när du behöver. Det är enklare och snabbare än ett lån i de flesta fall och du vet att du är godkänd dessutom. Nackdelen är den korta återbetalningstiden, för man vill som sagt inte betala räntan på lånet, som är onödigt hög.

Kolla in vår jämförelse av kreditkort för att hitta kreditkort med bra ränta och trevlig bonus och villkor.Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.