Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Låna på nätet

Att låna på nätet har blivit väldigt populärt de senaste åren. Att det blivit det är ju inte direkt konstigt då det finns ett antal klara fördelar med att låna på nätet. Det går att ta många olika typer av lån direkt på nätet - privatlån, mikrolån / SMSlån, billån etc. I vissa fall är det lite enklare och snabbare process och i andra fall aningen mer komplicerad men för den som är van att surfa på nätet är det troligen det självklara valet när man vill låna pengar nu för tiden.

Historiskt sett har det inte funnits speciellt många alternativ för den som ville låna pengar. Det var i princip att gå in på ett bankkontor och prata med någon öga mot öga som gällde och senare kom även möjligheten att ringa upp banken för att be om ett lån.

Idag är det en helt annan marknad och tack vare Internet kan man hitta massor av information, räntor, avgifter, villkor och mycket mer bara genom några få knapptryck. Det gör att vi som konsumenter har det mycket lättare. Vi kan jämföra långivare och vi kan använda oss av smarta tjänster så som låneförmedlare som samlar många olika banker och långivare under samma flagga.

Istället för att bara förlita oss på den bank vi vanligen har kan vi titta på alla och välja den med lägst priser. På så sätt blir konkurrensen klart större och priserna pressas och det sätts även press på långivare att ha bättre villkor och service. Är du ändå inte helt såld på att använda Internet för att låna kan du läsa igenom lite andra fina fördelar nedan.

Varför ska man låna på nätet?

Att ta ett lån är ett stort beslut i de flesta fall, eftersom det normalt handlar om ganska stora summor pengar. Med tanke på detta är det självklart att du när du ansöker om ett lån ska ha den bästa informationen tillgänglig. Här kommer man direkt till en av de stora fördelarna med att låna på nätet. Det är ju nämligen så att det är mycket enklare att jämföra olika långivare och vilka villkor de erbjuder för olika typer av lån.

Det kan skilja ganska mycket i pris på ett likvärdigt lån hos olika långivare. Information om räntor och priser hittar du allra enklast på nätet då mer eller midnre alla långivare har hemsidor där de skriver vilka kostnader det medför att låna hos dem.

När du sen har hittat den info du vill ha är det bara att i lugn och ro jämföra olika långivare och se vilken som du tycker verkar vara bäst för dig. Tyvärr går det inte att säga på förhand vilken långivare som är bäst då de skiljer sig kraftigt åt för olika typer av lån, men det är ju därför du ska titta runt och jämföra. Tänk även på att långivarna ändrar sina räntor med jämna mellanrum så priserna kan variera.

Smidigt att låna på nätet

En annan klart trevlig fördel med att låna på nätet är att det är så smidigt. Tidigare var man ju tvungen att gå ner till sitt bankkontor där och gå igenom hela processen. Att låna på nätet är väldigt mycket enklare då långivarna normalt har ett enkelt formulär som du fyller i direkt på deras hemsida.

När du har fyllt i och skickat in ansökan kommer du att få ett svar av långivaren ifall de godkänner dig som låntagare eller ej. Efter detta kan det variera lite hur processen ser ut beroende på om det är ett SMSlån eller ett privatlån t ex. En del långivare har som standard att du får lånehandlingar hemskickade som du sedan skriver på och skickar tillbaka.

På senare tid har det blivit allt vanligare med E-leg och Bank-ID, två sätt att identifiera sig och signera saker direkt på Internet. Har du en av dessa kan du ofta låna ännu smidigare då du kan signera din låneansökan direkt på nätet och slipper få hem papper. Det är dock inte alla långivare som använder dessa tjänster och en del använder den ena men inte den andra etc.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning