Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Kreditupplysningsföretag

Kreditupplysningsföretag - När en långivare gör en kreditprövning tar de vanligtvis hjälp av ett kreditupplysningsföretag. Ett sådant företag har specialiserat sig på att utföra granskningar av personers ekonomi. En kreditupplysning är en tjänst som dessa företag erbjuder där de ger en samlad bild av någons ekonomiska ställning genom att visa upp t ex inkomster, skulder ,betalningsanmärkningar och en del annat som kan påverka ekonomin.

Det mest kända av kreditupplysningsföretagen är UC (Upplysningscentralen) som ägs av de stora bankerna gemensamt. Det finns även andra uppstickare så som Bisnode och Creditsafe.

Andra aktörer än UC

En del långivare har gjort en grej av att de har lån utan UC, vilket i princip bara betyder att de inte använder UC:s tjänst när de gör en kreditkontroll. Dock kommer de istället att använda något annat företag, för de kommer helt säkert att kolla din ekonomi innan de lånar ut pengar till dig.

Skälet till att man ibland marknadsför långivare som att de inte använder UC är att det ses som något negativt att ha allt för många kreditkontroller i sitt namn under en viss period. Det visar på att man t ex har ansökt om många lån eller att många företag undrar över ens ekonomi. En del vill då undvika att få för många förfrågningar registrerade hos just UC, som är den största aktören, och istället välja en långivare som samarbetar med annan aktör.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst