Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Kreditprövning

Kreditprövning - För att långivaren ska känna sig säker när de lånar ut pengar utför de en kreditprövning. Detta är vad man kallar att göra en kontroll av ekonomin hos den som söker ett lån och ge ett betyg av den ekonomin styrkan. Inte bara långivare använder sig av kreditprövningar utan även andra företag som vill kolla upp din ekonomi. Ofta rör det sig om sådana som ska ge dig kredit på något vis eller göra större och långsiktiga affärer med dig.

Kommer långivaren då fram till att personen har tillräckligt stark ekonomi för att klara av att betala tillbaka lånet kommer de att godkänna ansökan. Ifall kreditprövningen visar att den sökande har lite för svag ekonomi kan det bli avslag. Vissa saker väger extra tungt i en kreditprövning och det är t ex betalningsanmärkningar, vilka kan göra att ett företag direkt väljer att neka dig deras tjänst.

En kreditprövning innefattar vanligen att ta en kreditupplysning på personen som kollas upp och där kan man få en samlad bild av personens ekonomi. Det är där företaget kan se om det t ex finns betalningsanmärkningar eller om det gjorts många kreditupplysningar, vilket kan göra det svårare att få låna etc.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst