Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Kredit

Kredit - Är helt enkelt ett annat ord för lån. Dock kan man använda ordet i lite olika sammanhang. Ett lån brukar man ofta tänka på som ett vanligt lån i form av privatlån, bolån eller något liknande, där man antingen lånar pengar som man får in på kontot eller att man lånar pengar som direkt går till att betala något lite dyrare, så som en bil eller bostad.

Kredit är ett lite mer allmänt uttryck och det ser man ofta t ex i samband med kreditkort, avbetalningsköp eller till och med när man handlar på faktura. Kredit betyder helt enkelt att man har något tillgodo eller är skyldig någon någonting och det kan ske i många olika situationer.

När du handlar med ditt kreditkort så lånar du i princip pengarna från utställaren av kreditkortet tills dess att du betalar fakturan. Oftast kan man få låna pengarna helt utan ränta så länge man betalar tillbaka dem vid första fakturan.

När du handlar på avbetalning / delbetalar något så är det också en kredit då du har fått en produkt men inte behövt betala hela beloppet vid köpet. Du har alltså lånat resterande belopp och betalar tillbaka lite i taget under en längre tid.

Kontokredit

En kredit kan också betyda att man har en rullande kredit så som en kontokredit. Detta är ett alternativ till vanliga lån och till kreditkort, som funkar så att du ansöker om krediten (t ex 20 000 kr) och blir godkänd för att nyttja detta belopp när du så vill.

Du lånar inte pengarna så som du gör vid ett lån utan har bara fått godkänt att använda dem när du behöver. Det är därför ett bra alternativ som buffert. Den dagen du behöver låna pengar kan du bara ta från kontokrediten, upp till maximala kreditbeloppet. När du sedan har betalat tillbaka det du har använt är du även fri att återigen utnyttja krediten, vilket är annorlunda än hur ett vanligt lån fungerar.

Du kan läsa mer om kontokredit och onlinekredit i vår sektion om detta.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst