Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Förtidslösa lån

Förtidslösa lån - Det kan vara så att man har hamnat i en ekonomisk situation som ser bättre ut än vid den tid man tog sitt lån och att man vill och har möjlighet att antingen minska sin skuld eller göra sig av med den helt. 

Det är då förtidslösning av lån kommer in i bilden. Reglerna för förtidslösning av lån är lite olika för olika typer av lån men i regel går det jättebra att betala av ett helt lån eller delar av ett lån i förväg, utan att det medför något krångel eller kostnader.

Snabbt sammanfattat kan man dock säga att lån utan säkerhet så som vanliga privatlån, SMSlån och liknande går att lösa när som helst i förväg utan några extra kostnader eller krångel. Bolån går att lösa utan kostnad ifall du inte har bundit upp räntan. Om du har bundit ett bolån får du ofta betala vad som kallas för ränteskillnadsersättning, vilket kan göra det mindre värt att lösa ett bolån i förtid.

För att ta det säkra före det osäkra är det alltid bäst att kolla upp vad som gäller i förväg i villkoren eller att höra med din långivare vad som gäller för ditt befintliga lån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst