Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Vår budgetkalkylator

Här kan du ladda ner en budgetkalkylator som vi har tagit fram i Excel. Denna kan hjälpa dig att få bättre ordning på din privatekonomi på ett snabbt och smidigt sätt. Att ladda ner denna är helt gratis, det krävs bara att du har tillgång till ett program som kan läsa Excelfiler. Du kan t o m ändra i dokumentet sedan ifall du inte tycker att det passar dig perfekt.

Ladda ner vår Budgetkalkylator

OBS! Du måste packa upp Rar-filen för att få fram en Excel-fil som vi har döpt till Ekonomi-portalen.com - Budget.xlsx vilken är vår budgetkalkylator. När du har Excel-filen kan du sedan öppna den i Excel (2007). Att filen heter Ekonomi-portalen.com osv är för att detta är vår systersajt där vi även har just denna budgetkalkylator.

Hur fungerar budgetkalkylatorn?

Budgeten är uppdelad i olika delar där du fyller i vilka kostnader du har just inom detta område. De första siffrorna som fylls i är för dina inkomster och sedan kommer de olika utgifterna. Vi har redan fyllt in lite siffror som ger dig en bra fingervisning om hur det ska se ut.

Dokumentet är uppdelat i olika delar som exempelvis boendekostnader där du sedan fyller i lite mer specifikt vad pengar går till. Boendekostnader är uppdelade i tolv olika delar som är tänkta att täcka alla kostnader som kan ha med boendet att göra. Detta system gäller sedan för alla andra olika typer av kostnader som du kan tänkas ha. Fyll bara i dina siffror på det ställe där det passar. Viktigt är att du ser till att få med absolut alla kostnader du har varje månad någonstans i dokumentet.

Det allra bästa med att använda ett dokument som detta är att programmet hela tiden räknar ut allt åt dig automatiskt. Du behöver bara stoppa in rätt siffror så kommer Excel att fixa fram ett svar till dig.

Budgetkalkylator
Klicka för större bild

Ett resultat

I toppen på dokumentet hittar du en siffra som visar ifall du spenderar pengarna på ett bra sätt eller ej varje månad. Tanken är ju att du här ska hamna på noll eller plus. Hamnar du på plus är förslaget att du ökar på sparandet så att du kommer ner till noll igen. Sparande är en form av kostnad men det är ju självklart en bra kostnad att ha.

I artiklarna resultat minus och resultat plus går vi igenom lite som du kan tänka på ifall du har denna typ av resultat.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst