Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Resultat - Plus i budgeten

Om du har ett resultat som är positivt i budgeten är det bara att gratulera dig själv. Ditt val är nu vad du ska göra för dessa pengar. Att välja att spara de extra pengarna är vanligtvis det allra bästa förslaget. Det finns mycket som det går att spara till som vi ska titta lite på snart.

Men samtidigt ska sägas att det inte finns något som hindrar dig från att öka på kostnaderna om du har råd med detta. Man ska inte ju inte leva ett tråkigt liv. Det gäller helt enkelt att hitta en bra balans.

Buffert

Beroende på hur din levnadssituation ser ut är det olika viktigt att ha en stor buffert sparad. Men säg att du har ett hus, bil och familj då finns det alltid anledning att ha en stor buffert. Säg t ex att något viktigt går sönder i huset som taket, avlopp eller något annat riskerar detta att kosta mycket pengar.

Har du då ingen buffert sparad finns risken att du måste ta ett dyrt lån eller inte alls har möjligheten att få fram pengarna som behövs. Desto större buffert som du har sparat upp desto säkrare kan du känna dig. Det är faktiskt så enkelt.

Spara till något speciellt

Ibland har exempelvis de stora mediakedjorna erbjudanden som gör att du helt gratis kan dela upp kostnaderna för t ex en TV på en längre tid utan några extra kostnader. Men om de inte har det kan det kosta flera tusen kronor extra att köpa samma TV om du gör detta på avbetalning.

Det är av denna anledning i princip alltid bättre att köpa en TV eller liknande konsumtionsprylar för pengar du har sparat ihop. Du kan t o m göra så att du i din budget lägger in ett sparande på X antal kronor varje månad som ska gå till enbart denna typ av sparande.

Pensionssparande

En annan sak som det är bra att spara till är pensionen. Detta kanske inte är det första man tänker på ifall man är yngre men framtiden är faktiskt viktig. Kan du spara en summa varje månad kommer detta att hjälpa dig när du blir äldre. Kom även ihåg att du ifall du lyckas spara ihop en tillräckligt stor summa så kanske du kan gå i pension några år tidigare.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst