Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Resultat - Minus i budgeten

Om det är så att efter du har fört in alla siffrorna i din budget ett resultat som är negativt kommer ut gäller det att direkt ta tag i det hela. För en enkel sanning säger att ju längre tid som du väntar med att fixa till ekonomin desto svårare blir det att komma på rätt sida igen. Skulder ökar bara med tiden varför du bör agera snabbt.

Du har i princip två olika val för att komma tillrätta med ekonomin. Det är antingen att spara in på din utgifter så att du hamnar i nivå med det du får in varje månad. Det andra alternativet är att öka inkomsterna.

Vad är svårt att spara in på?

Om du ska spara pengar finns det ett antal saker som det är svårt att spara in på. Även om det är svårt att spara in på dessa betyder det inte att du ska bortse från dem utan göra allt du kan för att hitta sätt att få ner kostnaderna. Ett bra exempel på en kostnad som är svår att dra ner på är boendekostnaden. Men kanske kan ett svar vara att flytta till ett billigare boende. Har du en hyra på 6 000 kr i månaden och kan hitta ett annat boende för 5 000 kr blir detta ju 1 000 kr i månaden mindre i kostnader.

Saker att spara in på

Mat

Det finns massor av grejer som det går att spara pengar på om man så önskar. Vill du därför ha lite bra tips kan du besöka Ekonomi-portalen.com där du hittar massor av spartips.

Men om vi tittar på några snabba tips så är maten en kostnad som det ofta går att göra mycket åt. Konsumentverket säger att en kvinna bör klara sig på cirka 1 600 kr varje månad i matkostnader och en man ca 2 000 kr. Kostnaden varierar lite beroende på ålder men dessa siffror är iaf en fingervisning.

Om du har bestämt dig för att spara pengar på maten går det att äta för en kostnad som är mycket lägre en detta. Vi gjorde t ex ett experiment på Ekonomi-portalen.com där en av våra medarbetare testade att äta billig mat en vecka. I testet åts det frukost, lunch och middag under sju dagar. Och detta för en kostnad strax under 150 kr för hela veckan vilket blir lite över 600 kr per månad. Det ska även sägas att det bara var bra mat som åts exempelvis Chili con Carne, stuvade makaroner och pannkakor.

Summan av experimentet visar att en man kan spara nästan 1 400 kr i mat per månad jämfört med vad Konsumentverket säger. Sen behöver man kanske inte äta så här billigt men det visar iaf vad som går att göra. Drar du ner kostnaderna med 500 kr per månad skulle det vara 6 000 kr på ett år.

Övriga kostnader

Lyxvaror som alkohol, godis, tobak, taxiresor, onödiga bilresor osv är saker som det självklart går att spara in på. Frågan du får ställa dig är ifall det är så viktigt att konsumera dessa lyxgrejer att du är beredd att äventyra hela din privatekonomin. Svaret på denna fråga borde vara ganska klar.

Har du bara lite fantasi kommer du säkert att hitta en massa saker som det går att spara in pengar på. Alla småsaker som du kan komma på sparar dig lite pengar vilket till slut kan vara det som krävs för att få en bra ekonomi. Tänk därför till lite så slipper du förhoppningsvis problem i framtiden.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst