Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Budget

Ett mycket vanligt och väldigt bra tips för dig som vill ha bra koll på ekonomin är att göra en budget. Hur denna sedan ser ut är helt upp till dig själv. Man kan göra väldigt enkla budgetar som i princip bara ger en enkel överblick eller så gör man mycket mer avancerade sådana där allt är detaljerat.

Vårt förslag är att man gör en lite mer grundlig budget då detta ger en bättre koll på ekonomin vilket innebär att du har större möjligheter att kontrollera vart pengarna går. Sen ska det ju sägas att det är mycket bättre med en enkel budget än att inte göra någon alls.

Vi ska här på sajten iaf försöka att hjälpa dig att få bättre överblick över ekonomin och ett verktyg för detta är vårt Exceldokument som du kan ladda ner.

Vad går budgeten ut på

Snabbt kan man säga att din budget går ut på att du skriver upp alla dina inkomster och utgifter. När du sedan jämför dessa kommer du att få fram ett resultat som visar hur bra ekonomin är. Förhoppningsvis visar det sig då att du går plus varje månad och därmed kan spara undan pengar.

Om budgeten visar att du har svårt att få ihop ekonomin varje månad kan du enkelt här se vart pengarna går. Visar det sig t ex att du lägger 1 000 kr på godis varje månad och går back 500 kr totalt vet du ju att ifall du minskar godisätandet med hälften så går ekonomin ihop.

Enkel budget

Om du inte är intresserad av att göra en lite grundligare budget är tipset att du besöker vår artikel där vi tar upp lite mer om vad man bör ha med i en enkelt utformad budet. Det är ju som sagt var bättre att göra en väldigt enkel budget än att inte göra någon alls. Vår enkla budget.

Vår grundliga budget

Vi har som vi tidigare nämnde tagit fram ett Exceldokument som du kan använda för att skapa dig en lie bättre bild av din ekonomi. En mycket stor fördel med att använda detta dokument är att du slipper räkna på något själv. Allt du gör är att föra in siffrorna så räknar Excel ut resultatet åt dig. Ladda ner vår budgetkalkylator.

Budget på nätet

Ytterligare ett alternativ som du bör vara medveten om är att det finns sidor här på nätet som är inriktade enbart på folk som vill lägga in budgetar. En del av dessa sajter är gratis att använde medan andra har ett grundutbud som du kan utnyttja utan kostnad.

Det normalt smidigt att lägga in de olika utgifterna på dessa sajter då det går att kopiera in information från din Internetbank. Bara kopiera det som står i kontoutdraget och klipp in det i insamlingsdelen av budgetsajten. Sedan sköts det mesta av sig självt.

 

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst