Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Seniorlån

Det blir fler och fler olika typer av lån tillgängliga på marknaden. Seniorlånet är just ett av dessa lån. Ett seniorlån riktar sig mot personer som är just lite äldre och har en villa eller likande som fast kapital. Seniorlånet är en mycket intressant form av lån som kan passa en ganska stor mängd personer. Här ska du titta lite närmare på hur det fungerar.

Vilka får ta ett seniorlån?

Det finns ett antal olika villkor för att få söka ett seniorlån, några av dessa är;
  • Pensionär - Detta är ett grundläggande krav som gäller för att få tillgång till ett seniorlån.
  • Ålder - Det krävs även att låntagaren har uppnått en viss ålder utöver att man är pensionär. Denna ålder kan variera lite men normalt krävs det att låntagaren är minst 55-58 år gammal.
  • Tillgång - Eftersom det är på en villa, bostadsrätt, fritidsrätt eller liknande som ska belånas krävs det självklart att man äger en sådan. Denna får heller inte vara högt belånad sedan tidigare.

Ett seniorlån betalas ut varje månad eller i en klumpsumma. Väljer man att ha utbetalningar varje månad så blir det ett lån med rörlig ränta. Vill man istället ha en klumpsumma finns det även möjlighet att välja bunden ränta utöver den rörliga. Räntan på lånet är avdragsgill och långivarna lånar oftast ut upp till 60 procent av husets marknadsvärde

Under låneperioden finns det inget krav på amorteringar utan räntan läggs löpande på den totala skulden. Hela detta beloppet ska sedan betalas vid låneperiodens slut. Detta innebär att huset kanske måste säljas för att betala lånet när låneperioden är slut. Något som förhoppningsvis inte gör något då man vid låneperioden ändå inte tänkt bo kvar i huset.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.