Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Överbryggningslån

Vid köp av t ex ett nytt hus är det inte alltid det passar perfekt i förhållande till försäljningen av det gamla boendet. Är det så att du tillträder det nya boendet innan försäljningsdagen av det gamla kan du skaffa ett överbryggningslån för att klara av det rent ekonomiskt. Har man inte fått pengarna från försäljningen blir det ju ofta tufft att klara det.

Ett överbryggningslån är ett lån där du lånar pengar under denna period som uppkommer i skarven. Pengarna betalas sedan tillbaka till banken direkt efter att försäljningen av det gamla boendet är klart.

För att få skaffa ett överbryggningslån krävs det att du har undertecknat ett köpekontrakt eller överlåtelseavtal för bägge bostäderna. Alltså både för den du köper och den du säljer. Försäljning ska även vara förmedlad av en mäklare.

Perioden som olika banker godkänner att ett överbryggningslån sträcker sig över kan skilja lite mellan dem. Vanligt är att du antingen kan låna pengar på detta viset under max 3 eller 6 månader.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Kommentarer  

 
# Carolina 2016-03-22 06:27
Hej!
Har en fundering. Ingår det avgifter eller inte för att ta ett överbryggslån hos bankerna eller är det ett avgiftsfritt lån?
Svara | Svara med citat | Citat
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.