Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Månadskostnad bolån

Innan man tar ett bolån är det väldigt viktigt att ekonomin är väl kontrollerad. Detta innebär att du har ordning på exakt hur mycket pengar som du klarar av att betala varje månad utan att du riskerar något. Viktigt därför att fortfarande lämna ett buffert i ekonomin även efter ett taget bolån. Det är bättre att köpa en lite billigare bostad än att betala för mycket och därmed få svårt att få ihop ekonomin.

När du väl räknat ut hur mycket som du klarar av att betala varje månad utan problem är det dags att fundera på hur mycket du egentligen kan låna. Då gäller det att inte titta på hur räntorna ligger för tillfället. Är den rörliga räntan t ex 3 % så är detta inget man kan räkna med att den alltid kommer att vara. Istället bör man räkna med att räntan ligger på minst 6 % och att det är denna summa man ska klara av att betala. Har man inte dessa marginaler så riskerar man att inte klara av att sköta sina betalningar om räntorna går upp.

Exakt hur stora kostnaderna blir varje månad är väldigt svårt att säga då det ju är mycket som spelar in. Lånar du 1 miljon kommer ju kostnaden varje månad att vara hälften jämfört med en person som lånar 2 miljoner kronor. Sedan kommer ju räntan in också och 3 % är ju halva kostnaden jämfört med 6 %. Här ska vi bara lista några bra grundsiffror som ger dig en bra inblick i vad månadskostnaden blir.

1 miljon kostar  2 500 kr per månad om räntan är 3 % och 4  117 kr ifall räntan är 5 %. Lånas istället 2 miljoner kommer det att kosta 5 000 kr vid 3 % och 8 333 kr vid 5 %. Detta är även siffror som gäller innan skatteavdraget på 30 %. Så för att se den verkliga kostnaden är det denna summa minus 30 %.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.