Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånevillkor - Bolån

Ska du söka ett lån är det alltid viktigt att veta vilka villkor som gäller för lånet. På denna sida reder vi ut lite av det som brukar finnas med i villkoren.

  • Vad krävs för att få låna - Banken har vissa krav för att du ska få en ansökan om bolån godkänd. Det krävs t ex att du är myndig och annat liknande. Sen ska du ju självklart ha eller köper ett hus för att få ta ett bolån med det som säkerhet. Ekonomin måste även den vara tillräckligt bra för att klara av det tagna lånet. Detta innebär att du bör ha ett fast jobb eller liknande som ger en stadig och bra inkomst.
  • Hur mycket kan du låna - Eftersom ett huslån är uppdelat i olika delar är det viktigt att veta hur mycket du kan få i bottenlån och hur mycket som kommer att vara in andra delar. Information om den lägsta lånesumman som du kan låna hittar du även också. Den lägsta lånesumman ligger ofta runt 100 000 kr och största möjliga ligger på flera miljoner. I princip kan man säga att ifall du har en tillräckligt bra ekonomi kan du låna till huset förutsatt att det inte är extremt dyrt hus som ska köpas.
  • Amortering - Dels hur du ska amortera ditt lån men även under hur lång tid. Ofta kan du välja väldigt lån amorteringstid på ett bolån, tom upp mot 50 år under rätt förutsättningar.
  • Räntor och avgifter - Det vanliga med bolån är att man väljer att binda ränta på antingen 3 månader (kallas också för rörlig ränta), 1, 2, 3, 4, 5, 7 eller 10 år. Tar banken ut några andra avgifter för ditt lån ska det också stå med i villkoren. Du kan även dela upp lånet i flera olika bindningstider.
  • Dröjsmålsränta och förseningsavgift - Klarar man inte av betalningarna kostar det ofta extra då banken tar ut avgifter. För ett bolån med huset som säkerhet finns det en risk att banken kräver in huset som betalning för lånet. Läs vad som gäller för detta.

Detta var ett litet axplock av det du kan läsa i villkoren från långivarna när du söker ett bolån. Se därför detta bara som en liten lätt genomgång. Därför när du väl ska ansöka om ett lån rekommenderar vi starkt att du kollar upp exakt vad långivaren skriver.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.