Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånelöfte

Är du ute och letar hus är det en mycket bra idé att ha skaffat sig ett lånelöfte. Ett lånelöfte är nämligen ett skriftligt dokument som din långivare skriver ut där de säger hur mycket pengar du kan få låna hos dem.

Det underlättar mycket för din egna planering när du ska köpa ett hus då du exakt vet vilka bostäder du har råd med och vilka du inte har råd med. Lånelöftet hjälper även till att visa att du har de ekonomiska musklerna att backa upp ett eventuellt bud på ett hus. Detta är något som gör mäklarna mycket gladare.

Om det blir budgivning på ett hus kan det t o m vara så att säljaren godtar ett lägre bud ifall denna budgivare har det klart med finansiering samtidigt som en annan inte har det. Ytterligare en anledning att skaffa ett lånelöfte alltså.

Tänk bara på att ett lånelöfte inte är samma sak som att du får låna exakt den summan. Saker och ting kan ju ändras efter det att du skaffade lånelöftet som påverkar hur mycket du får låna. Därför är ordet lånelöfte lite missvisande. Ett lånelöfte visar helt enkelt hur mycket du kan få låna just vid det tillfället som du skaffar det. Sen är det ju troligast att när du väl ska ta lånet även kommer att få ta det enligt vad lånelöftet säger, bara att man inte kan vara hundraprocent säker.

Lånelöftet gör att du kan ge dig in en budgivning då mäklaren ser att du för tillfället har ekonomin för det. Sen vet mäklarna att saker och ting kan ändras. Exempel på saker som kan ändras från det att du fick ditt lånelöfte är din jobbsituation, huset och att din betalningsförmåga ändrats.

Tänk därför på att aldrig någonsin skriva på ett kontrakt innan du fått helt klart från långivaren att du får låna det du behöver låna.

Var skaffar man ett lånelöfte?

Ett lånelöfte kan du få hos alla långivare som erbjuder bolån. Du kan ansöka om det här direkt på nätet, via telefon eller genom att springa ner till deras kontor. Lånelöftet är inte bindande och kostar inget att skaffa.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

Alltomlån hjälper dig att hitta - Bolån

Här hittar du banker och långivare som har bolån. Du kan se rörlig ränta (3 månader) och även bunden ränta för 1, 3 och 5 år. Långivarna är sorterade på lägst ränta för 3 år bundet bolån. Vill du ha mer information och fler räntor kan du kolla in vår stora jämförelse av bolån / bostadslån.

Surfar du i mobilen? Vänd skärmen på sidan för att se fler kolumner m. info!
Långivare 3 mån 1 år 3 år 5 år
Svea EkonomiSvea Ekonomi3.95 %---
Hypotektet BolånHypotektet Bolån1.28 %1.35 %1.4 %1.76 %
SBABSBAB1.74 %1.74 %1.89 %2.31 %
Mitt BolånMitt Bolån1.74 %1.74 %1.89 %2.31 %
SwedbankSwedbank2.25 %2.25 %1.95 %2.3 %
SEBSEB2.05 %2.05 %1.95 %2.3 %
HandelsbankenHandelsbanken2.05 %2.05 %1.95 %2.3 %
LänsförsäkringarLänsförsäkringar2.23 %2.19 %1.95 %2.3 %
NordeaNordea1.89 %1.99 %1.99 %2.29 %
SkandiaSkandia2 %2 %2.09 %2.49 %

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.