Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Handpenningslån

Som namnet antyder är ett handpenningslån ett lån som är tänkt att täcka handpenningen på ett hus, lägenhet eller dylikt. Handpenningen på ett hus ligger ofta på 10 % av den totala köpesumman och ska ofta betalas inom en vecka efter det att kontraktet är skrivet. Anledningen till detta är att säljaren ska kunna känna sig säker på att köparen verkligen har planerat att genomföra köpet.

Eftersom det ofta kan gå väldigt snabbt från det att man tittar på t ex en lägenhet tills dess att man skriver under kan det vara svårt att få tag i pengar tillräckligt snabbt för att fixa handpenningen. Handpenningslånet hjälper dig då att snabbt få tillgång till denna summa. Sedan när hela köpesumman betalas så går inkluderas handpenningslånet in i bolånet. Ett handpenningslån har rörlig ränta något som innebär att räntan följer marknaden.

Nu är det inte så att alla långivare har handpenningslån som man kan söka. Skulle detta inte vara fallet kan man som alternativ söka ett vanligt privatlån för att täcka handpenningen. Ett sådant sträcker sig upp till 350 000 kr vilket innebär att det kan finnas begränsningar på kostnad av bostad.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.