Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Energilån

Funderar du på att investera i energibesparande lösningar för ditt hem? Eller funderar du på ett mer miljövänligt uppvärmningssystem? Eller möjligtvis bägge alternativen. Är det så ska du veta att du kan söka ett speciellt lån som kallas energilån som är tänkt för denna typ av situationer.

Gör man åtgärder av detta slag kan den totala energikostnaden för ditt boende minska, miljöpåverkan bli mindre. Saker som dels gör att du kan känna att du gjort något bra och som även innebär att boendet blir mer värt vid en eventuell försäljning.

Exempel på energibesparande återgärder är;

  • Tilläggsisolering
  • Fönsterbyte
  • Byte av vitvaror
Exempel på uppvärmningssystem som är miljövänligare är;
  • Biobränsleeldad fjärr-/närvärme
  • Vindkraft
  • Pellets
  • Solfångare

Det finns även möjlighet att ansöka om bidrag från staten för investeringar av detta viset. Ett bidrag kan ju möjligen vara trevligt. Att undersöka möjligheten kostar ju inget

Vanliga villkor från banker är att lånet dels får ligga på minimum 50 000 kr. För att ta ett energilån krävs det inte att du erbjuder något i säkerhet. Vanlig kreditkoll måste som på alla andra lån klaras av. Utöver detta så ska ju lånet självklart bara användas för att finansiera åtgärder som antingen är energi eller miljöbesparande.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.