Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bostadslån student

Bolån är ju ofta väldigt stora vilket medför att det krävs en god ekonomi för att klara av återbetalningarna som långivarna förväntar sig att få varje månad. Är man då student kan det vara svårt att få ett bostadslån då man inte har någon direkt stor inkomst varje månad. Långivarna vill nämligen se att låntagarna har en stadigvarande arbetsinkomst som kommer in varje månad för att de ska kunna känna sig säkra att få tillbaka sina pengar.

Dock finns det lite olika möjligheter för dig som gör att det kanske kan gå att få ett bostadslån fast att du är student. Något som vi här ska titta lite mer på.

Sparade pengar

Är du student och vill ha ett lån är det väldigt bra för dina chanser om du redan har pengar sparade. Kan du nämligen lägga upp en stor summa som kan täcka en kontantinsats plus ännu lite mer är det mycket troligare att du får ett bostadslån. Detta visar ju för banken att du är en person som kan ta hand om din ekonomi något som de verkligen gillar. Risken är nämligen i deras ögon betydligt mindre ifall de lånar ut till någon med bra ekonomi sedan tidigare.

Medlåntagare

Det andra goda alternativet som står dig till buds är att hitta en medlåntagare för ditt bostadslån. Detta kräver fortfarande att du har en god ekonomi som gör att du klarar av återbetalningarna. En medlåntagare är en person som också tar på sig ansvaret för återbetalningarna. Det kan t ex vara föräldrar, syskon, sambo eller någon annan som du känner som ställer upp.

Det viktiga är att man inte tar ett bostadslån som student om man inte är säker på att kunna betala tillbaka det. Har man då en medlåntagare kommer det nämligen bli den personen som får ansvaret att betala tillbaka banken sina pengar. Långivaren kommer direkt att vända sig till den personen och kräva in sina pengar ifall du inte klarar av återbetalningarna.

Litet lån

En sak man ofta inte tänker på är att det kan vara möjligt att få låna till en bostad även om man inte har någon högre inkomst så som under studenttiden ifall man väljer en billig bostad.

Detta fungerar självklart inte överallt i landet men på vissa orter finns det billiga hus och lägenhet som det faktiskt inte krävs några större lån för. Det säger sig självt att ett lån på 250 000 kr eller något sådant inte alls kräver samma ekonomiska muskler som ett på 3 000 000 kr. Den lägre summan skulle här vid 5 % ränta kosta dig strax över 1 000 kr varje månad medan den högre med samma ränta kostar 12 500 kr per månad. Alltså mycket stor skillnad.

Kan du därför hitta ett billigt boende är chansen mycket större att långivaren som du vänder dig till kommer att godkänna dina ansökan. Förutsatt att allt annat i ekonomin är ordnat.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.