Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bolån med räntetak

Att välja om man ska ha fast ränta eller rörlig ränta är inte det lättaste. Den rörliga har fördelen att det oftast blir billigast men samtidigt tar man en risk då räntan kan stiga kraftigt. En fast ränta är ofta dyrare men där vet man samtidigt exakt vad lånet kommer att kosta under hela perioden oavsett vad som händer med räntorna.

Ett alternativ till detta kan då vara ett bolån med räntetak. Väljer du detta så fungerar det helt enkelt så att ditt lån blir ett bolån med rörlig ränta. Räntan du har på lånet kommer att variera så som den vanliga rörliga räntan gör.

Dock finns det ett stopp vid en viss ränta. Går den rörliga räntan över denna nivå kommer du ändå att få betala den ränta som tidigare avtalats som den maximala räntan för ditt lån. Vanligtvis gäller detta räntetak i mellan 3 och 5 år.

Bolån med räntetak

För detta får du betala en viss summa då det ju är frågan om en typ av försäkring. Det blir en extra säkerhet för dig precis som fast ränta skulle vara, fast istället för att bestämma en och samma ränta för hela löptiden så har du då istället ett tak som du inte kan gå över.

Det är som sagt en typ av försäkring som hindrar räntan från att dra iväg för mycket. Du måste bestämma dig för ifall det känns tryggare med ett sådant tak och ifall det i så fall är värt att betala en liten extra slant för den tryggheten. Du är säker från rejäla ökningar av räntan men får som sagt en liten extra kostnad istället.

Så fundera på om det är värt det eller ej. Är ränteläget osäkert eller tror du dig kunna se större höjningar av räntan i framtiden? Då kanske det är värt att skaffa sig denna extra säkerhet. Om läget verkar väldigt stabilt och du inte är så orolig kan du kanske skippa det istället.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.