Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bolån inkomst

Om du ska låna pengar för att köpa en bostad oavsett om det  är frågan om ett hus, lägenhet eller något annat kommer det att krävas en  inkomst. Frågan är då hur stor denna inkomst måste vara för att långivarna ska  godkänna att låna ut pengar?

Tyvärr finns det inget enkelt svar på denna fråga då det är  väldigt beroende av hur mycket pengar som behöver lånas. Det säger ju sig  självt att någon som önskar få ett bolån på 3 miljoner behöver ha en bättre  inkomst än någon som bara har tänkt att låna en halv miljon. Räntan för ett lån  på 3 miljoner skulle vara 12 500 kr i månaden innan avdrag om räntan ligger på  5 %. För lånet på halva miljonen skulle motsvarande summa vara ca 2 100 kr i  månaden.

Det är heller inte bara inkomsten som påverkar den möjliga storleken på bolånet utan det mesta som har att göra med den egna ekonomin kan  påverka villkoren för ditt lån. Då talar vi inte bara om självklara saker som betalningsanmärkningar  utan exempelvis hur mycket pengar som finns sparade, befintliga skulder och liknande.

Om du vill ha en bättre uppfattning om vad du kan tänkas få  låna är det bästa tipset att besöka de stora bankernas hemsidor. Där är det  nämligen inte ovanligt att det finns snabba formulär som du kan fylla i vilka  ger en uppskattning av den möjliga storleken på bolånet.

Det går även att läsa  på olika forum där privatpersoner diskuterar detta ämne och vad de själva har fått för lån och vilken inkomst de har osv. Det finns dock alltid en risk med att utgå för mycket från sådana forum eftersom det handlar om individuella fall och det är alltid en viss osäkerhet. Sådana siffror kan vara felaktiga och framför allt kanske de inte motsvarar vad du kan få när du lånar.

Ifall du väljer att göra en snabb koll hos bank eller långivare är det dock inte helt säkert att du får låna så mycket som den första kontrollen säger. Om du bestämmer dig för att gå vidare och ta ut ett lånelöfte kan du få en lite bättre bild då man vid detta tillfälle gör en lite mer grundlig kreditkoll. Då får du ett lite bättre svar på denna fråga. Ett lånelöfte gäller dock bara för en bestämd period och ifall du väntar längre än så kan det tänkas att din ekonomi har förändrats och att du då även bara kan låna mindre.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.